Події

У райцентрі Житомирської області 27-річний водій та його батько хотіли відкупитися від поліцейських за порушення ПДР

28 November 2023, 12:34

Відкупитися від відповідальності не вдалося: у Звягелі поліцейські задокументували правопорушення.

Про це 28 листопада повідомляє Звягельський районний відділ поліції.

«27 листопада на одній із вулиць міста правоохоронці Звягельського райвідділу помітили автомобіль «Ford», який був припаркований із порушенням ПДР. За кермом перебував 27-річний житель Ярунської громади. Під час спілкування з водієм поліцейські встановили, що він не має при собі відповідних документів, адже вже був позбавлений права керування через нетверезе водіння. На місці події знаходився й 55-річний батько порушника. Аби «вирішити питання», чоловіки запропонували патрульним гроші. Відтак на місце події було викликано слідчо-оперативну групу Звягельського райвідділу», - йдеться в повідомленні.

Інспектори оформили відносно водія адміністративні матеріали за ч. 2 ст. 126 (Керування транспортним засобом особою, яка не має відповідних документів…) та ч. 1 ст. 122 (Перевищення встановлених обмежень швидкості рух, проїзд на заборонний сигнал регулювання дорожнього руху та порушення інших правил дорожнього руху) КУпАП.

А слідчі райвідділу за вказаним фактом розпочали кримінальне провадження за ч. 1 ст. 369 (Пропозиція, обіцянка або надання неправомірної вигоди службовій особі) ККУ. Триває досудове розслідування.

За чинним законодавством подібні дії тягнуть за собою покарання у вигляді штрафу від 1 тисячі до 4 тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або обмеження волі на строк від 2 до 4 років, або позбавлення волі на той самий строк

Нагадаємо, 27 листопада стало відомо, що працівники ДБР «на гарячому» затримали адвокатку з Житомира, яка за 30 тисяч доларів обіцяла своєму клієнту «вирішити питання» із правоохоронцями.

Як повідомляв Житомир.info, 7 листопада 2023 року у Попільні 18-річний водій пропонував поліцейським гроші «на каву», аби уникнути відповідальності за порушення правила дорожнього руху та керування авто без прав.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: хабар водій поліція поліцейський Звягель підкуп 
Матеріали по темі