Події

Шахраї заволоділи понад 70 тис. грн жительки Житомирської області, яка хотіла продати куртку в інтернеті

29 November 2023, 15:34

Жителька Звягельського району хотіла продати в інтернеті куртку, а натомість втратила понад 70 тисяч гривень: поліцейські проводять розслідування шахрайства.

Про це 29 листопада повідомила пресслужба Звягельського районного відділу поліції.

«Днями 22-річна жителька Звягельського району розповіла правоохоронцям, що потрапила на гачок ошуканців. Схема полягала у виманюванні відомостей про банківські реквізити за допомогою фішингового сайту», - йдеться у повідомленні.

Зі слів заявниці, нещодавно вона розмістила оголошення про продаж одягу на одному з вебсайтів. Потому їй написав покупець, який нібито мав намір придбати товар. Незнайомець скинув їй посилання нібито для отримання оплати: необхідно було ввести всі дані банківської картки, що вона й зробила.

Згодом на мобільний жінки зателефонував «співробітник служби безпеки банку» та повідомив, що її картку намагаються зламати. Проте заявниця поклала слухавку.

Потому їй надійшов дзвінок з іншого номеру. Незнайомець розповів, що для того, аби зберегти кошти, їх потрібно переказати на віртуальний рахунок. Цього разу жінка повірила та, отримавши гіперпосилання, знову перейшла за ним та ввела номер картки, на яку необхідно було переказати гроші.

У результаті вона виявила, що з її рахунку було знято 73,5 тисячі гривень.

Нині поліцейські за цим фактом розпочали кримінальне провадження за ч. 4 ст. 190 (Шахрайство) ККУ.

Нагадаємо, 28 листопада пресслужба Бердичівського міськрайонного суду повідомила про те, що жительці Бердичева, яка тричі «продавала» дитячий візок за завдатком, суд призначив 1 рік і 9 місяців позбавлення волі з випробуванням протягом одного року іспитового строку.

Як повідомляв Житомир.info, 24 листопада 2023 року пресслужба Житомирського районного управління поліції інформувала, що житомирянка натрапила на шахраїв, які пропонували купувати в інтернеті товар та перепродавати, обіцяючи відсоток від продажів. Подібним способом свої заощадження втратили ще двоє містян. Загальна сума завданих збитків сягнула понад 200 тисяч гривень.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: поліція шахрай шахрайство куртка одяг Звягель гроші продаж інтернет банківський рахунок 
Матеріали по темі