Події

Автомобіль, телефон та дрова: як жителі Житомирської області «купували» через інтернет і переказали шахраям майже 173 тис. грн

5 December 2023, 09:32

За минулі вихідні лише троє жителів Бердичівщини потрапили на гачок аферистів. Оголошення про продаж телефону, дров та автівки за привабливою ціною вони знайшли у популярній соціальній мережі.

Про це 4 грудня повідомила пресслужба ГУНП із посиланням на Бердичівський районний відділ поліції.

«19-річний юнак здійснив передоплату за ґаджет у розмірі 18 600 гривень, а 30-річний житель Ружинської громади сплатив – 4 тисячі гривень за дрова, а бердичівлянка переказала понад 150 тисяч гривень за автомобіль. У результаті зв’язок з «продавцями» обірвався, а товари так ніхто і не отримав. Нині правоохоронці проводять розслідування за ст. 190 (Шахрайство) КК України та встановлюють причетних до правопорушень осіб», - йдеться в повідомленні.

Поліцейські вкотре застерігають громадян:

- здійснюйте покупки лише на перевірених інтернет-ресурсах чи компаніях;

- оплачуйте товар готівкою у відділенні служби доставки після перевірки вмісту посилки, або ж користуйтесь накладеним платежем.

Зауважте: надзвичайно низька ціна чи надто привабливі умови продажу зазвичай свідчать про пастку, влаштовану шахраєм для довірливого покупця. Тож будьте розсудливими та уважними. Бережіть свої заощадження!

Як повідомляв Житомир.info, наприкінці листопада 2023 року жителька Звягельського району хотіла продати в інтернеті куртку, а натомість втратила понад 70 тисяч гривень: поліцейські проводять розслідування шахрайства. А 43-річний житель Ружинської громади натрапив на шахраїв у соцмережах, які нібито продавали дрова. Чоловік переказав їм понад 10 тис. грн завдатку, однак товару так і не отримав.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: шахрай шахрайство ошуканство інтернет купівля соцмережі автомобіль дрова телефон 
Матеріали по темі