Місто

Антирейтинг боржників «Житомирводоканалу», серед лідерів – багатоповерхівка на Маликова

12 December 2023, 16:45

Станом на 30 листопада містяни заборгували житомирському водоканалу 83 млн 372 тис. грн.

Про це 12 грудня Житомир.info розповіли у комунальному підприємстві «Житомирводоканал» та надали список будинків, жителі яких в сумі мають борг понад 300 тисяч гривень.


За інформацією водоканалу, лідер у списку боржників – будинок на Маликова, де сума несплачених коштів складає майже 460 тис. грн. На другому місці – Крошенська, 30 – майже 446 тис. грн, третє місце у антирейтингу посідає будинок на Ціолковського, 14 – майже 403 тис. грн.

Зауважимо, що найбільший відсоток сплачених боргів наразі відмічений у мешканців будинку на вулиці Вітрука 42/7.

«Наразі комунальне підприємство «Житомирводоканал» активно бореться з неплатниками міста за спожиту воду. Станом на 1 грудня наші юристи уже передали до суду 515 позивних заяв на суму 7 млн 211 тис. грн», – зазначили у пресслужбі водоканалу.

Нагадаємо, станом на 8 вересня заборгованість споживачів перед КП «Житомирводоканал» перевищила 86 млн грн. Зі злісних неплатників підприємство мало намір стягувати борги у судовому порядку.

А 1 червня 2023 року пресслужба КП «Житомирводоканал» інформувала, що з січня по квітень вказаного року підприємство передало до суду 158 матеріалів щодо стягнення заборгованості з жителів міста за спожиту воду. Зазначалося, що борг споживачів перед «Житомирводоканалом» перевищив 82 млн грн (від початку війни заборгованість зросла на 22 мільйони).

Як повідомляв Житомир.info, 6 квітня 2023 року в ефірі програми «Діалоги» на Житомир.info директор КП «Житомирводоканал» Роман Ілик зазначав, що споживачі боргують підприємству понад 70 млн грн. До злісних боржників планували застосовувати певні заходи, зокрема залучати колекторські компанії до роботи з ними.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: вода водоканал заборгованість суд Житомирводоканал борг 
Матеріали по темі