Місто

Технічний збій «Київстар» триває: у соцмережах активізувалися шахраї, а біля житомирських магазинів мобільних операторів черги

13 December 2023, 10:50

Другу добу в Україні триває технічний збій у роботі «Київстар», який стався зранку 12 грудня. Ще протягом дня містяни сподівалися на відновлення зв’язку, однак уже ввечері в одному із супермаркетів в середмісті Житомира можна було бачити чимало людей із картками інших мобільних операторів у руках. Зауважимо, що станом на 20 годину полички з популярними альтернативами «Київстару» вже були пусті:


Фото журналістки Житомир.info

Зауважимо, що зранку 13 грудня в одному із торгівельних центрів Житомира та вулицями міста можна помітити також чималі черги охочих придбати нову SIM-карту .


Фото з власних джерел Житомир.info

Станом на 10:30 офіційних заяв від оператора «Київстар» не було, однак пізно ввечері 12 грудня на сторінці компанії оприлюднили інформацію, що внаслідок технічного збою в соцмережах активізувалися шахраї, котрі виманюють особисті дані для нібито отримання компенсації.

«Зараз у різних месенджерах активізувались шахраї, тому ми просимо вас довіряти тільки офіційній інформації. Новини про компенсації та терміни відновлення мережі надходитимуть виключно з офіційних сторінок компанії. Застерігаємо вас не ділитися номерами телефонів та особистими даними з підозрілими людьми, вони можуть виявитись шахраями», - йдеться в повідомленні

Нагадаємо, зранку 12 грудня у мобільного оператора «Київстар» стався технічний збій, у результаті якого стали недоступні послуги зв`язку та доступу в інтернет у частини абонентської бази. Спеціалісти компанії працювали над усуненням проблеми. Згодом у обідню пору в Мінцифри повідомили, що користувачі «Київстар» не можуть перейти на інших операторів, оскільки збій у мережі оператора вплинув на національний роумінг. Пізніше у компанії «Київстар» проінформували, що збій трапився через потужну хакерську атаку, абонентам обіцяли компенсацію. Спеціалісти компанії одразу розпочали відновлення сервісів, і станом на 20.00 год 12 грудня 2023 року частково відновили роботу послуг фіксованого зв`язку. Повністю зв’язок абонентам пообіцяли відновити 13 грудня.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: Київстар мобільний оператор зв'язок оператор 
Матеріали по темі