Місто

Понад 285 млн грн на підтримку ЗСУ та заходи безпеки планують витратити наступного року із бюджету Житомира

18 December 2023, 18:04

На підтримку ЗСУ та заходи безпеки у 2024 році Житомир витратить понад 285 млн грн, але наступного року не вистачатиме коштів на зарплати вчителів.

Про це 18 грудня розповіла директорка департаменту бюджету та фінансів Житомирської міської ради Діна Прохорчук під час презентації бюджету громади на 2024 рік.

«285,9 мільйона гривень – на підтримку Збройних сил та заходів з безпеки, 165,7 млн грн фінансування КП «Житомиртеплокомуненерго» та КП «Житомирводоканал» у зв’язку з компенсацією «непідняття» тарифу. На жаль, сьогодні маємо незабезпеченість від державного бюджету 67,1 млн грн заробітної плати вчителів загальної освіти, що складає в обсязі 1,2 місяця. Також держава розробляє механізм щодо повернення середньострокових позик, наданих у попередніх роках, на суму 54 млн грн. Тобто це втрати нашого бюджету і, відповідно, зменшення ресурсу шляхом перерахування до бюджету податки на доходи правоохоронних органів та військовослужбовців. У 2023 році такі втрати становлять 419 млн грн, у 2024 році – майже 1,7 млрд грн», - розповіла Діна Прохорчук.

Однак, сума допомоги ЗСУ буде переглядатися наступного року.

«Цифра у 285 млн грн - це цифра, яка буде закладна 1 січня 2024 року. Після того, коли ми поставимо виконання дохідної частини або оптимізацію видаткової частини, ця сума буде переглядатися», - розповіла перша заступниця Житомирського міського голови Світлана Ольшанська.

Нагадаємо, 8 листопада міський голова Житомира Сергій Сухомлин розповів про те, що вилучення військового ПДФО було очікуваним і з цим можна змиритися, якщо ці кошти зможуть швидко покращити забезпечення Сил оборони України.

Як повідомляв Житомир.info, 8 листопада 2023 року Верховна рада підтримала в другому читанні проєкт закону про направлення «військового» ПДФО в державний бюджет: «за» проголосували 253 народні депутати.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: бюджет Прохорчук Ольшанська ЗСУ армія місцевий бюджет розподіл коштів 
Матеріали по темі