Влада

Для захисту енергетичної інфраструктури у Житомирській області створили понад 50 мобільних вогневих груп

26 December 2023, 10:31

У Житомирській області створили 54 мобільні вогневі групи для захисту енергетичної інфраструктури.

Про це 22 грудня повідомив начальник Житомирської обласної військової адміністрації Віталій Бунечко в інтерв`ю Укрінформ, відповідаючи на запитання наскільки Житомирська область готова до можливих атак по об’єктах енергетичної інфраструктури та як вдалося зміцнити систему протиповітряного захисту.

«Ми майже щоночі чуємо повітряну тривогу через «шахеди», які пролітають через Житомирщину. Не виключено, що ворог буде бити по енергетичній інфраструктурі, тому ми укріплюємо нашу протиповітряну оборону. Ми створюємо 54 мобільні вогневі групи і залучили 108 млн грн з громад області на придбання для них пікапів та обладнання. 21 транспортний засіб уже перебуває на бойовому чергуванні, а ще 33 до кінця цього року будуть доставлені у військову частину. Окрім того, добровільні формування наших територіальних громад забезпечені кулеметами. Тепер вони тренуються і будуть нести бойові чергування проти «шахедів». Хочу запевнити, що ми приготували для ворога сюрпризи і в разі використання ним крилатих ракет. Усе це ми постійно контролюємо і нарощуємо», - розповів Віталій Бунечко.

Нагадаємо, 23 жовтня Командувач Об'єднаних сил ЗСУ Сергій Наєв показав, як у Північній операційній зоні працюють мобільні вогневі групи.

Як повідомляв Житомир.info, 19 жовтня 2023 року стало відомо, що у Житомирі перед зимою вирішили посилити захист об'єктів критичної інфраструктури. Зокрема закупили 8 пікапів для мобільних вогневих груп та укомплектовують автомобілі протидроновими засобами.

16 жовтня 2023 року начальник ОВА інформував, що громади виділять ще 108 мільйонів для підтримки Сил оборони України та посилення захисту області.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: Бунечко мобільна вогнева група ППО Shahed енергетична інфраструктура ракета шахед інфраструктура Житомирська ОВА ОВА  
Матеріали по темі