Місто

У Житомирі посилюють захист об’єктів критичної інфраструктури: придбали пікапи та протидронові засоби

19 October 2023, 13:57

У Житомирі перед зимою вирішили посилити захист об'єктів критичної інфраструктури. Зокрема закупили 8 пікапів для мобільних вогневих груп та укомплектовують автомобілі протидроновими засобами.

Про це 19 жовтня журналістам розповіли начальник ОВА та мер Житомира.

«Це рація «Motorola», яка забезпечує зв'язок, це станція на 2000 ватів, можна підзарядити планшет, який йде у комплекті та забезпечує роботу прожектора. Один прожектор, який заливає і дає великий фон, а інший направлений, його задача знайти «Shahed». Є потужний лазер, який вказує на цілі», - показує обладнання Житомирський міський голова Сергій Сухомлин.

Міський голова розповів скільки коштував один автомобіль та обладнання для нього.

«1 млн 285 грн, були тендерні процедури за для закупівлі автомобілів, і в середньому 400 тисяч грн коштує додаткове обладнання на автомобіль», - сказав Сергій Сухомлин.

З бюджету Житомирської громади планують виділити ще 21 млн грн на захист міста. В інших громадах Житомирщини також працюють над посиленням оборони. За словами начальника ОВА, загалом в області буде понад 80 подібних мобільних груп.

«Ці 108 млн грн від громад, про які ми говорили у понеділок, це буде ще 54 вогневі групи. На них вже є озброєння, купуємо пікапи, формуємо мобільні групи й додаємо до захисту Житомирщини», - сказав начальник Житомирської ОВА Віталій Бунечко.

Влада має надію, що додатковий захист зменшить відсоток можливо ураження.

«Будемо сподіватися, що нам вдасться захистити наші об'єкти критичної інфраструктури та пройти опалювальний сезон принаймні не гірне ніж минулий», - сказав Віталій Бунечко.

Нагадаємо, що 16 жовтня начальник ОВА інформував, що громади виділять ще 108 мільйонів для підтримки Сил оборони України та посилення захисту області.

Як повідомляв Житомир.info, вранці 16 жовтня 2023 року в Житомирі на Великій Бердичівській розставили вздовж дороги плакати із закликами витрачати кошти не на бруківку та стадіони, а на дрони для військових. А об 11.00 годині в центрі міста відбувся мітинг з такими ж вимогами. Увечері того ж дня Житомирський міський голова вийшов у прямий ефір та повідомив, що наступного року кошти будуть йти тільки на укриття для шкіл, медицину і на військових.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: ЗСУ Сухомлин Бунечко захист критична інфраструктура ОВА пікап протидроновий засіб  
Матеріали по темі