Події

У 63-річного жителя громади Житомирської області виявили гранату та магазин з трьома десятками набоїв

24 November 2023, 10:49

Поліцейські викрили жителя Бердичівського району у незаконному зберіганні боєприпасів.

Про це 24 листопада повідомляє Бердичівський районний відділ поліції.

«23 листопада оперативники кримінальної поліції провели санкціонований обшук у будинку 63-річного жителя Гришковецької громади. В оперативників були відомості про причетність чоловіка до незаконних оборудок із забороненими предметами. У результаті слідчих дій у будинку чоловіка поліцейські виявили майже три десятки набоїв різного калібру з магазином до автоматичної зброї та предмет, схожий на гранату Ф-1 з підривачем. За словами господаря, все це він випадково знайшов та вирішив залишити собі», - йдеться в повідомленні.

Боєприпаси вилучили та направили на експертне дослідження. Правова кваліфікація події - ч. 1 ст. 263 (Незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами) ККУ.

Поліцейські з’ясовують походження боєприпасів та мету, з якою чоловік їх зберігав.

Усі слідчі дії проводяться під керівництвом Бердичівської окружної прокуратури.

Відповідно до чинного законодавства чоловікові може загрожувати позбавлення волі строком від 3 до 7 років.

Водночас поліцейські вкотре наголошують: необережне поводження зі зброєю та боєприпасами можуть призвести до фатальних наслідків. Тож у разі виявлення таких предметів на мирних територіях, необхідно одразу ж повідомити до поліції або органів влади для їх безпечного вилучення.», - йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, 20 листопада правоохоронці повідомили про те, що у Бердичеві патрульні виявили у чоловіка магазин та кілька десятків патронів до автоматичної зброї. Чоловік пояснив, що це все він випадково знайшов, наразі правоохоронці з’ясовують походження боєприпасів.

Як повідомляв Житомир.info, 27 жовтня 2023 року в селі Сонячне, поблизу Житомира, правоохоронці вилучили боєприпаси у сімейного дебошира. Чоловік тримав десяток патронів, гранату та підривач просто на веранді.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: граната ф-1 боєприпас набої магазин поліція Бердичів  
Матеріали по темі