Події

П’яному водію Peugeot, який у громаді Житомирського району збив 60-річного пішохода та втік, оголосили підозру

28 December 2023, 11:54

У Коростишівській громаді нетверезий водій легковика травмував пішохода та поїхав геть: поліція повідомила про підозру причетному.

Про це 28 грудня повідомляє Житомирське районне управління поліції.

«Дорожньо-транспортна пригода сталася увечері 26 грудня в селі Квітневому. Правоохоронці встановили, що близько 17:20 водій легковика здійснив наїзд на 60-річного місцевого жителя та залишив місце пригоди. У результаті ДТП пішохід отримав тілесні ушкодження та був доставлений до лікарні», - йдеться в повідомленні.

Патрульні відділу поліції №2 (м. Коростишів) Житомирського райуправління одразу ж розпочали заходи, спрямовані на розшук утікача. За 15 кілометрів від місця події, неподалік АЗС, правоохоронці помітили автомобіль «Peugeot» з механічними пошкодженнями, схожими на отримані внаслідок ДТП.

«Поліцейські встановили, що за кермом легковика знаходився 29-річний житель Коростишівської громади. З’ясовано, що того вечора він вдома чаркував з товаришем, а після застілля сів за кермо. Під час освідування в крові керманича було виявлено 2,32 проміле алкоголю, що більше, ніж удесятеро перевищує допустиму норму», - повідомляють правоохоронці.

Відповідно до висновків експертів травми, отримані пішоходом, відносяться до категорії середньої тяжкості.

Відтак слідчі відділу поліції № 2 (м. Коростишів) Житомирського РУП затримали чоловіка в порядку ст. 208 (Затримання уповноваженою службовою особою) КПК України. 27 грудня, після проведення необхідних процесуальних дій, йому було повідомлено про підозру в учиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч.1 ст. ст. 286-1 (Порушення правил безпеки дорожнього руху або експлуатації транспорту особами, які керують транспортними засобами в стані сп’яніння) КК України. Нині вирішується питання щодо обрання підозрюваному запобіжного заходу.

Поліцейські нагадують, що згідно з чинним законодавством таке правопорушення карається ув’язненням на строк до 3 років з позбавленням права керувати транспортними засобами від 3 до 5 років.

Нагадаємо, у Житомирській області за 11 місяців сталися понад 900 ДТП з потерпілими, в яких загинули майже 120 людей. Найбільше аварій виникло через перевищення швидкості.

Як повідомляв Житомир.info, у Коростені 23 грудня 2023 року сталася потрійна ДТП, внаслідок якої до лікарні потрапила 5-річна дитина, яка знаходилася в одному з автомобілів.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: ДТП наїзд втік авто поліція підозра патрульний пішохід наїзд на пішохода Квітневе 
Матеріали по темі