Суспільство

Внаслідок ранкових обстрілів росіян були знеструмлені повітряні лінії в низці областей, серед них – Житомирська: світло ввімкнули за 20 хвилин

2 January 2024, 12:46

Зранку 2 січня через масовані ракетні обстріли вимикалися повітряні лінії у Києві, Київській та Житомирській областях, внаслідок погодних умов є відключення на Донеччині та Хмельниччині.

Про це повідомляє Міністерство енергетики України.

«На Житомирщині внаслідок ранкових обстрілів вранці вимикалась повітряна лінія 110 кВ. Були знеструмлені понад 200 абонентів. Усі - вже зі світлом», - йдеться в повідомленні.

А в пресслужбі АТ «Житомиробленерго» уточнюють, що без напруги перебували споживачі Малинського РЕМ і електропостачання відновили за 20 хвилин.

«Сьогодні зранку внаслідок аварійного знеструмлення у мережах області тимчасово без напруги перебували споживачі Малинського РЕМ. Завдяки оперативній роботі житомирських енергетиків електропостачання було відновлене за 20 хвилин», - зазначили в обленерго.

Нагадаємо, у ніч на 2 січня 2024 року ворог повторив масовану атаку засобами повітряного нападу різних типів, як це було кілька днів тому – 29 грудня 2023 року.

Командування Повітряних Сил інформує, що атаковано об’єкти критичної інфраструктури, промислові, цивільні та військові об’єкти. Основний напрямок удару – столиця України!

«У першій хвилі атакували «шахедами» з південно-східного напрямку, із подальшим рухом по різних регіонах України. Усі 35 ударних БпЛА «Shahed-136/131» було знищено протиповітряною обороною, про що повідомлялось раніше. Уранці ворог застосував стратегічну авіацію – бомбардувальники Ту-95МС. 16 літаків вийшли на рубежі пуску близько 6.00 і запустили не менше 70 крилатих ракет повітряного базування Х-101/Х-555/Х-55. Із 07.30 було зафіксовано пуски десяти аеробалістичних ракет Х-47М2 «Кинджал» із винищувачів МіГ-31К. Також противник атакував із моря трьома крилатими ракетами «Калібр», а з півночі – 12-ма ракетами, які летіли по балістичній траєкторії типу Іскандер-М/С-300/С-400. Із літаків тактичної авіації Су-35 застосовано чотири протирадіолокаційні ракети Х-31П», - зазначається в повідомленні.

За попередніми результатами противник застосував 99 засобів повітряного нападу: ракети різних типів.

Силами та засобами Повітряних Сил, у взаємодії із підрозділами Сил оборони України, знищено 72 повітряні цілі:

- 10 аеробалістичних ракет Х-47М2 «Кинджал»;

- 59 крилатих ракет Х-101/Х-555/Х-55;

- 3 крилаті ракети «Калібр».


Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: атака обстріл електропостачання ракета дрон кинджал Міненергетики обленерго Житомиробленерго 
Матеріали по темі