Суспільство

Водію, який 1 січня на смерть збив лікарку на майдані Визволення у Житомирі, призначили цілодобовий домашній арешт

4 January 2024, 10:10

Водію, який зранку 1 січня на смерть збив жінку та втік, призначили цілодобовий домашній арешт. Як з’ясувалося, до всього у керманича не було посвідчення водія відповідної категорії.

Про це 3 січня повідомила пресслужба Богунського районного суду м. Житомира.

«Досудовим розслідуванням встановлено, 01.01.2024 року водій керуючи технічно-справним автомобілем Кіа-Sorento, в стані алкогольного сп’яніння та не маючи посвідчення водія на право керування транспортним засобом відповідної категорії, в порушення вимог 2.1 та 2.9 (Обов'язки і права водіїв механічних транспортних засобів) Правил дорожнього руху, рухався по проїзній частині вулиці Перемоги, що у місті Житомирі, здійснив наїзд на пішохода, що перетинала дорогу в межах нерегульованого пішохідного переходу, не зупинивши автомобіль та не надавши допомогу потерпілій залишив місце пригоди. Внаслідок вказаної дорожньо-транспортної пригоди, пішохід отримала тілесні ушкодження, від яких загинула на місці події. Таким чином, своїми необережними діями, які виразились в порушенні правил безпеки дорожнього руху, особою яка керує транспортним засобом у стані алкогольного сп’яніння, що спричинило смерть потерпілої та умисні дії які виразились в завідома залишені без допомоги особи, яка перебувала у небезпечному для її життя стані і позбавлена можливості вжити заходів до самозбереження внаслідок безпорадного стану, особою, яка мала змогу надати допомогу та сама поставила потерпілу в небезпечний для життя стан, органом досудового розслідування кваліфіковано як кримінальні правопорушення, передбачене ч.3 ст.286-1 та ч.1 ст.135 КК України», - йдеться у повідомленні.

Ухвалою слідчого судді Богунського районного суду м. Житомира від 02.01.2024 до водія транспортного засобу Кіа-Sorento застосовано цілодобовий домашній арешт.

Окремо зазначаємо, що відповідно до частини першої статті 62 Конституції України, особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Як стало відомо, під колесами автомобіля загинула сімейна лікарка Ольга Повх. Про загибель жінки 2 січня на сторінці у фейсбуці Житомирського центру первинної медичної допомоги повідомили її колеги.

«За трагічних обставин загинула сімейний лікар амбулаторії загальної практики — сімейної медицини №9 — Повх Ольга Остапівна. Для нас усіх це непоправна втрата у яку складно повірити. Висловлюємо щирі співчуття рідним та близьким», - йдеться у повідомленні.


Фото Житомирського центру первинної медичної допомоги

Як повідомляв Житомир.info, зранку 1 січня 2024 року п’яний водій на смерть збив жінку на майдані Визволення у Житомирі та втік. Невдовзі чоловіка затримали ТОРівці. Пізніше читач Житомир.info надіслав відео, на якому видно, як чорний автомобіль проїжджає на червоний сигнал світлофора, згодом чутно звук удару, а за кілька секунд на дорозі з’являється тіло людини.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: ДТП пішохід Повх лікар лікарка наїзд поліція пішохід суд домашній арешт 
Матеріали по темі