Події

У селі Житомирського району на пожежі в приватному будинку знайшли тіло пенсіонера, а в Коростенському районі – власник отримав опіки

16 January 2024, 10:55

У селі Головенка Житомирського району під час гасіння пожежі в будинку загинув 68-річний господар.

Про це 16 січня повідомляє ГУ ДСНС у Житомирській області.

«15 січня о 08:28 до Служби порятунку «101» надійшло повідомлення про пожежу в дерев’яному житловому будинку у с. Головенка Новогуйвинської територіальної громади Житомирського району. По прибуттю на місце події рятувальників ДСНС було встановлено, що вогнем повністю охоплено будинок. Зі слів очевидців стало відомо, що в середині може перебувати людина.О 09:18 пожежу вдалося локалізувати, а за пів години ліквідувати. У ході гасіння вогнеборці виявили тіло 68-річного господаря. За попередньою версією займання могло статися через порушення правил експлуатації пічного опалення. Остаточні обставини надзвичайної події встановлюються фахівцями», - йдеться в повідомленні.

Крім того, в ГУ ДСНС у Житомирській області інформують, що того ж дня 15 січня о 10:58 до Служби порятунку "101" надійшло повідомлення про пожежу в шлакоблочному житловому будинку у с. Купище Ушомирської територіальної громади Коростенського району, там травмувався 52-річний власник.

«На місці виклику бійці ДСНС встановили, що вогнем охоплено дах будинку та покрівлю прибудови. Існувала загроза поширення полум'я на гараж та господарчу будівлю. Керівник гасіння пожежі прийняв рішення щодо залучення ще одного відділення вогнеборців для підвозу води. Під час займання отримав опіки 52-річний власник, який самостійно намагався гасити пожежу до приїзду рятувальників. Зважаючи на його стан, вогнеборці викликали медиків. Вони надали йому першу медичну допомогу, але від госпіталізації чоловік відмовився. Силами рятувальників пожежу локалізовано о 11:42 та ліквідовано о 12:42. Надзвичайники запобігли подальшому розповсюдженню вогню оселею та на інші будівлі. Внаслідок пожежі знищено покрівлю оселі, перекриття на площі 1 кв. м та речі домашнього вжитку. Обставини надзвичайної події встановлюються фахівцями», - розповідають у ДСНС.

Нагадаємо, упродовж 13 січня по області ліквідовано 5 пожеж у приватних житлових будинках, загинула 1 людина.

Як повідомляв Житомир.info, вночі 2 січня 2024 року під час пожежі в дерев’яному будинку в с. Ліщин рятувальники виявили тіла двох людей.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: пожежа ДСНС рятувальник загиблий 
Матеріали по темі