Події

Залишили вдома помирати від чадного газу: у громаді Житомирської області загинули дві сестрички віком до 3 років (доповнено)

28 January 2024, 18:18

У Хорошівській громаді загинули дві сестрички віком 2.5 та 1 років: поліція відкрила кримінальне провадження.

Про це ввечері 28 січня повідомила пресслужба ГУНП у Житомирській області.

«28 січня близько 14:10 до поліції надійшло повідомлення від медиків про смерть малолітніх дітей. На місці події працювали слідчо-оперативна група поліції, інспектори ювенальної превенції, працівники ДСНС. Попередньо, діти отруїлися чадним газом. За наявною першочерговою інформацією, батьки залишили молодших дітей вдома та з трьома старшими пішли до сусідів. Від розтопленої пічки загорівся одяг, який лежав на ліжку впритул до гарячої стіни. Від диму та чаду, на жаль, діти загинули», - йдеться в повідомленні.

Нині поліцейськими відділення №4 (смт Хорошів) Житомирського РУП відкрито кримінальне провадження за ч. 2 ст. 270 (Порушення встановлених законодавством вимог пожежної або техногенної безпеки) та ст. 166 (Злісне невиконання обов'язків по догляду за дитиною або за особою, щодо якої встановлена опіка чи піклування) КК України. Триває з'ясування всіх причин та обставин.

Доповнено о 18:45

У пресслужбі ГУ ДСНС у Житомирській області уточнюють, що загиблі дівчатка були 2021 та 2022 року народження, а також зауважують, що підрозділи рятувальників на гасіння пожежі не залучалися.

«28 січня о 14:44 до оперативно-координаційного центру Головного управління ДСНС України у Житомирській області надійшло повідомлення про пожежу у житловому будинку в с. Грабняк Хорошівської територіальної громади Житомирського району. На пожежі загинули 2 дітей - дівчатка 2021 та 2022 р.н. Вогнем пошкоджена ковдра, ліжка у кімнаті, обвуглені стіни. Підрозділи ГУ ДСНС на гасіння пожежі не залучалися. Причина пожежі наразі встановлюється. Загорілося дитяче ліжко, що стояло впритул до груби, і речі на ньому. За попередньою інформацією, цього дня батьки з трьома старшими дітьми на деякий час пішли до сусідів, вдома залишилися двоє менших діток. А коли повернулися і відкрили двері веранди, то побачили у будинку дим, а в одній із кімнат на підлозі виявили дітей без свідомості. Їх винесли на вулицю і спробували привести до тями, але нічого не вийшло. На місце події були викликані поліція та медики швидкої допомоги. Усі обставини надзвичайної події встановлюються, з батьками працюють фахівці Нацполіції», - зазначають в ДСНС.

Нагадаємо, 8 грудня в селі Вербівка Коростенського району на пожежі в будинку загинули троє дітей віком до 5 років, їх мати отримали опіки.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: пожежа чадний газ отруєння діти дитина поліція 
Матеріали по темі