Суспільство

Вночі ворог атакував Житомирську область безпілотниками: усі цілі збила наша ППО

3 February 2024, 09:22

Вночі 2 лютого у Житомирській області сили ППО збили ворожі цілі.

Про це вранці 3 лютого повідомив начальник Житомирської обласної військової адміністрації Віталій Бунечко.

«Вночі під час повітряної тривоги силами протиповітряної оборони області було вражено ворожі цілі над територією області. Жертв та постраждалих немає. Дякуємо нашим захисникам», - повідомив Бунечко.

Зазначимо, що цієї ночі сили ППО знищили 9 ударних БлЛА. Про це вранці 3 лютого інформували у командуванні Повітряних Сил ЗСУ.

«У ніч на 3 лютого 2024 року противник атакував 14-ма ударними БпЛА типу «Shahed-136/131» з напрямків: Приморсько-Ахтарськ – рф., Чауда – Крим та двома керованими авіаційними ракетами Х-59 з Бєлгородської обл. – рф», - йдеться в повідомленні.

Як і минулої ночі, значну частину «шахедів» ворог спрямував по об’єктах енергетичної інфраструктури на Дніпропетровщині.

«Мобільними вогневими групами Повітряних Сил та Сил оборони України знищено 9 ворожих БпЛА у межах Дніпропетровської, Одеської, Миколаївської та Житомирської областей. Тримаймо небо! Разом – до перемоги», - йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, вночі 22 грудня 2023 року війська рф запустили по Україні 28 ударних безпілотників типу «Shahed». ППО спрацювала й на території Житомирської області.

У Житомирській області створили 54 мобільні вогневі групи для захисту енергетичної інфраструктури. Про це 22 грудня 2023 року повідомив начальник Житомирської ОВА Віталій Бунечко.

Як повідомляв Житомир.info, 23 жовтня 2023 року Командувач Об'єднаних сил ЗСУ Сергій Наєв показав, як у Північній операційній зоні працюють мобільні вогневі групи.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: ППО шахед Бунечко Повітряні Сили Shahed БпЛа безпілотник збиття дрон  
Матеріали по темі