Суспільство

Порушений рух потягів та 1,5 тис. споживачів без світла: минулої доби у Житомирській області були проблеми з електропостачанням

6 February 2024, 12:39

Минулої доби у Житомирській області відключалась повітряна лінія 110 кВ, внаслідок чого без світла були побутові споживачі, місцеві підприємства та порушувався рух потягів.

Про це 6 лютого повідомляє пресслужба Міністерства енергетики України.

«З технологічних причин у Донецькій області минулої доби відключалась повітряна лінія, внаслідок чого знеструмились власні потреби однієї з підстанцій 330 кВ.Також на Донеччині з технологічних причин відключалась повітряна лінія 110 кВ, що призвело до відключення підстанції 110 кВ, комунального підприємства та побутових споживачів. У Житомирській області з технологічних причин відключалась повітряна лінія 110 кВ. Внаслідок цього без світла залишились побутові споживачі, місцева промисловість, були порушення руху потягів. Упродовж години всіх споживачів було заживлено», - йдеться в повідомленні.

У коментарі Житомир.info в пресслужбі АТ «Житомиробленерго» уточнили, що без напруги перебували близько 1462 споживачі західної частини Житомирської області. Електропостачання зникало внаслідок погодних умов.

Нагадаємо, зранку 2 січня через масовані ракетні обстріли вимикалися повітряні лінії у Києві, Київській та Житомирській областях, внаслідок погодних умов є відключення на Донеччині та Хмельниччині. Зокрема, на Житомирщині внаслідок ранкових обстрілів вранці вимикалась повітряна лінія 110 кВ. Були знеструмлені понад 200 абонентів. Тоді електропостачання вдалося відновити за 20 хвилин.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: світло електропостачання негода обленерго Міненергетики Житомиробленерго 
Матеріали по темі