Події

Шахраї ошукали жителя Житомирської області, який переказав 100 тис. грн завдатку за автомобіль

6 February 2024, 13:02

Чоловік переказав 100 тис. грн завдатку за автомобіль, але «продавець» перестав виходити на зв'язок: звягельські поліцейські встановлюють причетних до ошуканства.

Про це 6 лютого повідомила пресслужба Звягельського районного відділу поліції.

«5 лютого до Звягельського районного відділу поліції звернувся 26-річний чоловік із заявою про шахрайство. Він розповів, що хотів придбати автомобіль, а потому на одному з вебсайт знайшов відповідне оголошення. Зателефонувавши за вказаним номером, чоловік зв’язався з продавцем, який повідомив, що за транспортний засіб необхідно сплатити завдаток», - йдеться у повідомленні.

Чоловік погодився та кількома платежами переказав на зазначений рахунок 100 тисяч гривень, проте бажаного так і не отримав, а незнайомець перестав відповідати на телефонні дзвінки.

Нині за вказаним фактом слідчі поліції відкрили кримінальне провадження за ст. 190 (Шахрайство) КК України, у рамках якого встановлюють причетних до шахрайства.

Водночас поліцейські закликають бути більш розсудливими й не вірити у продаж вартісного майна за вкрай низькою ціною. Зазвичай, це ознака нечесних намірів продавця: ви ризикуєте отримати товари сумнівної якості або взагалі лишитися без грошей та покупок.

Укладайте офіційні письмові угоди для убезпечення себе у разі користування посередницькими послугами з купівлі та доставлення вартісних товарів.

Вимагайте особистої зустрічі з продавцем чи посередником та перевіряйте, з ким саме ви маєте справу, для цього просіть для ознайомлення необхідні документи.

За потреби, радьтеся з фахівцями у відповідній галузі.

Нагадаємо, 5 лютого пресслужба Бердичівського міськрайонного суду Житомирської області інформувала, що за шахрайство на продажах в інтернеті судитимуть бердичівлянина. У справі 29 потерпілих.

Як повідомляв Житомир.info, 30 січня 2024 року Коростенське районне управління поліції повідомляло про те, що 28-річний чоловік довірив власні заощадження «продавцеві» з мережі Інтернет: віртуальний знайомий запевнив його, що здійснює підбір авто з Європи, а задля того, аби найшвидше сісти за кермо нового автомобіля, переконав здійснити передоплату.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: поліція шахрай шахрайство гроші автомобіль ошуканство 
Матеріали по темі