Влада

Бунечко перевірив, як у ліцеї Житомирської облради фірма завершила будівництво укриття за 16 млн грн

7 February 2024, 16:47

У Звягельському ліцеї з посиленою військово-фізичною підготовкою нещодавно завершили будівництво сучасного протирадіаційного укриття.

Про це 7 лютого 2024 року повідомив начальник Житомирської обласної військової адміністрації Віталій Бунечко.

«Напередодні введення в експлуатацію цього побудованого «з нуля» об’єкту перевірив результати робіт. Сьогодні з робочим візитом відвідав Звягельську громаду де ознайомився з результатами вже завершеного будівництва на території місцевого ліцею. Нова захисна споруда відповідає усім сучасним вимогам. Вона має високопродуктивну систему вентиляції, опалення, резервні джерела живлення, медичний пункт, інтернет-зв’язок, шлюзові кімнати, а також обладнана для доступу маломобільних груп населення. Протирадіаційне укриття розраховано на 200 людей, тож здатне убезпечити під час тривог усіх ліцеїстів, та працівників закладу. З обласного бюджету його будівництво було спрямовано 16,7 мільйона гривень», - йдеться у повідомленні.

Зауважимо, 23 січня начальник ОВА показав модульне укриття на 100 осіб, яке купили для Кам’янобрідського ліцею за 3,5 млн грн.

Нагадаємо, в квітні 2023 року департамент регіонального розвитку ОДА провів тендер на нове будівництво захисної споруди цивільного захисту (протирадіаційне укриття) для ліцею у м.Звягель: початкова вартість закупівлі – 18 млн 244 тис. 188 грн, заявку на торги подало лише житомирське ТОВ «Будівельна компанія "Люксбудсервіс"», з яким у травні і уклали договір на виконання робіт за 18 млн 123 тис. 106,70 грн. Роботи мали завершити до 31 грудня 2023 року, додатковою угодою від 26 грудня 2023 року вартість робіт зменшили і фактично заплатили підряднику 15 млн 675 тис. 341,67 грн.

Будівельна компанія «Люксбудсервіс» зареєстрована в Житомирі в 2017 році, статутний капітал – 1 тис. грн, основний вид діяльності – будівництво житлових і нежитлових будівель, власники компанії – Бобровницька Ганна Олегівна з Житомира і Поліщук Петро Олександрович з Андрушівської громади. За даними YouControl, фірма почала брати активну участь у закупівлях за бюджетні кошти з жовтня 2022 і до кінця 2023 року уклала договорів на загальну суму 141 млн грн, найдорожчі – з департаментом регіонального розвитку Житомирської ОДА на загальну суму майже 70 млн грн. Також ТОВ «Будівельна компанія"Люксбудсервіс"» активно ремонтувало будинки в селі Трифонівка Херсонської області – укладено 22 угоди з Великоолександрівською селищною радою на поточний ремонт будинків по вулиці Зеленій у цьому селі. Нагадаємо, після деокупації частини Херсонської області саме селом Трифонівка опікувалася Житомирська область: начальник ОВА розповів, що на відбудову цього села з обласного бюджету виділять 33 млн грн.

Як повідомляв Житомир.info, за вісім місяців 2023 року в Житомирській області було укладено кілька сотень договорів, які стосувалися ремонту, облаштування, будівництва та придбання укриттів, нове укриття для ліцею з посиленою військово-фізичною підготовкою Житомирської обласної ради, який знаходиться у Звягелі на вул.Шевченка, було серед найдорожчих.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: укриття ліцей Звягель тендер будівництво Бунечко закупівля 
Матеріали по темі