Події

«Термін дії вашої SIM-картки закінчується»: жителька Житомирської області повірила «мобільному оператору» і втратила 130 тис. грн

8 February 2024, 17:00

«Термін дії вашої SIM-картки закінчується»: поліція застерігає громадян ігнорувати подібні повідомлення від незнайомців, адже днями жителька Овруцької громади за такою схемою втратила майже 130 тис. грн.

Про це 8 лютого повідомляє ГУНП у Житомирській області.

«Із заявою про шахрайство звернулася 49-річна жителька Овруцької громади. 6 лютого після розмови з представником оператора мобільного зв’язку з банківської картки жінки було списано майже 130 тисяч гривень. Поліцейські з’ясовують обставини події. Заявниця розповіла правоохоронцям, що на її мобільний зателефонував чоловік, який назвався працівником компанії оператора зв’язку. Він запевнив у необхідності поновлення фізичної SIM-картки. Тож жінка за вказівкою співрозмовника назвала код, який надійшов у SMS-повідомленні. А пізніше її SIM-картка зовсім перестала працювати. Після вказаних операцій вона втратила майже 59 тисяч гривень власних заощаджень з банківського рахунку. До всього на її ім’я взято кредит на понад 70 тисяч гривень», - йдеться в повідомленні.

Поліцейські з’ясували, що шахраї створили дублікат SIM-карти потерпілої, отримавши від неї необхідну інформацію. За допомогою дублікату вони віддалено управляють рахунками, перераховуючи з них гроші.

Слідчі відділу поліції №1 (м. Овруч) Коростенського райуправління встановлюють обставини справи та причетних осіб у межах досудового розслідування за ст. 190 (Шахрайство) КК України.

Поліція закликає громадян не розголошувати конфіденційних відомостей незнайомцям.

Нагадаємо, наприкінці січня 2024 року пенсіонерка зі Словечанської громади втратила понад 50 тис. грн, повіривши шахраю, який представився працівником банку.

Як повідомляв Житомир.info, 24 січня 2024 року поліція інформувала, що жінка повірила повідомленню шахраїв про фінансову допомогу, згодом їй зателефонував «працівник» банку, якому вона назвала дані. В результаті необачності жінка втратила 30 тис. грн.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: шахрай шахрайство мобільний оператор оператор 
Матеріали по темі