Місто

Яка вартість проїзду в громадському транспорті в містах України та як Житомир намагається потрапити у ТОП найдорожчих

13 February 2024, 11:42

У Житомирі продовжують активно обговорювати підвищення вартості проїзду у громадському транспорті. Зокрема, приватні перевізники ставлять максимальний тариф – понад 20-25 грн на одного пасажира, а в міськраді наголошують, що підвищити вартість проїзду готові до 15 грн, але не більше.

Тож Житомир.info вирішив поцікавитися, скільки коштує поїздка у автобусі, тролейбусі чи трамваї для одного пасажира в інших містах України станом на 13 лютого 2024 року.

Згідно з даними таблиці, яку нам надали в управлінні транспорту і зв’язку Житомирської міської ради, ТОП-3 «найдорожчих» міста з проїзду комунальним транспортом складають: Львів, Дніпро та Вінниця – 15 грн.

Далі рейтинг очолюють Чернівці та Житомир – 14 грн.

Серед міст, де можна найдешевше проїхатися громадським транспортом, складають Івано-Франківськ, Чернігів, Тернопіль та навіть столиця України – всього 8 грн за квиток.

Зауважимо, що дані про комунальний транспорт у Луцьку, Сумах, Рівному та Хмельницькому відсутні, проте в останньому, як і Івано-Франківську, вартість поїздки в електротранспорті може бути найнижчою з усіх вказаних у табличці міст – 6, 7, 8, 10 грн.

Також варто наголосити, що у Тернополі, Львові та Чернігові немає єдиної фіксованої суми, вона також коливається від 8 до 12 грн. У Чернігові максимальна– найвища.

Що ж стосується приватних перевізників, то їхній тариф становить від 8 до 15 грн. У Миколаєві ж вартість вимірюють за кілометр дороги.

Як повідомляв Житомир.info, 2 лютого 2024 року у Житомирській міській раді разом з представниками влади, громадськості та студентами обговорили ймовірне підвищення цін на проїзд у громадському транспорті. Зокрема, заступник міського голови Олександр Шевчук наголошував на збитках автобусного парку за два останні роки, різниця між якими у 2 рази: за 2022 рік вони складали 11,7 мільйона гривень, а в 2023 році ця сума зросла до 23, 4 мільйони гривень.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: проїзд пільговий проїзд пільговик управління транспорту транспорт вартість проїзду комунальний транспорт автобус маршрутка електротранспорт 
Матеріали по темі