Суспільство

Запустили модернізований дизель-поїзд Коростень – Житомир – Вінниця: пандуси, місця для людей на візках, сповивальні столики у вбиральнях

15 February 2024, 16:01

«Укрзалізниця» запустила модернізований дизель-поїзд на маршруті Коростень – Житомир – Вінниця.

Про це 15 лютого повідомляє пресслужба Міністерство розвитку громад, територій та інфраструктури України.

«Дизель-поїзд ДР1А, який був побудований у 1996 році, «Укрзалізниця» повністю модернізувала на власних потужностях. Роботи виконано з урахуванням усіх стандартів, зокрема й інклюзивних вимог. Головні вагони поїзда обладнані пандусами та місцями для людей на кріслах колісних, спеціальними санвузлами та кнопками виклику поїзної бригади. Серед інших зручних атрибутів – кріплення для перевезення велосипедів, стелажі та полиці для багажу, порти Type-C та USB для зарядки телефонів, сповивальні столики у вбиральнях, маршрутні покажчики та інформаційні екрани», - йдеться у повідомленні.

Пресслужба «Укрзалізниці» повідомляє, що дизель-поїзд сформований у 4-вагонному складі, має 324 посадкові місця ІІІ класу та 8 додаткових місць для маломобільних груп населення.

Зі станції Коростень регіональний поїзд №887/888 Коростень – Вінниця вирушатиме о 08:05, у Житомирі зупинятиметься о 09:33, прибуватиме на кінцеву зупинку об 11:53.

У зворотному напрямку регіональний поїзд №889/890 Вінниця – Коростень вирушатиме зі станції Вінниця о 14:00, у Житомирі зупинятиметься о 16:13 та прибуватиме до Коростеня о 17:47. Окрім цього, поїзд робитиме зупинки на станціях Нова Борова, Горбаші, Бердичів, Козятин-1, Калинівка 1.

Квитки на поїзди доступні у чат-боті Укрзалізниці, у касах вокзалів та станцій, безпосередньо у кондукторів.

Як повідомляв Житомир.info, з жовтня 2023 року на вокзалах та в поїздах «Укрзалізниці» почали працювати маршали залізничної безпеки.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: поїзд Укрзалізниця Коростень Вінниця потяг Мінінфраструктури  
Матеріали по темі