Події

Жителька громади Житомирської області допомагала сплачувати онлайн «комуналку» й одночасно обкрадала 72-річного пенсіонера

15 February 2024, 17:39

Коростишівські поліцейські викрили причетну до крадіжки у пенсіонера.

Про це 15 лютого повідомила пресслужба Житомирського районного управління поліції.

«До поліції звернувся 72-річний житель Брусилівської громади, який повідомив про зникнення коштів. Чоловік розповів, що з його банківських рахунків було викрадено близько 5 тисяч гривень. Потерпілий зазначив, що жодній сторонній особі дані картки не давав, сам же платіжний засіб завжди був з ним. Оперативники відділу поліції №2 (м. Коростишів) під час проведення розшукових заходів з’ясували, що кошти були зняті за допомогою мобільного банківського додатка. Того ж дня правоохоронці встановили й причетну до крадіжки», - йдеться у повідомленні.

Виявилося, що 30-річна сусідка потерпілого неодноразово допомагала пенсіонеру здійснювати розрахунки за комунальні послуги через банківський додаток. Однак останні кілька разів жінка, окрім сплати комірного, перераховувала кошти чоловіка ще й на власний рахунок. Коли ж наявних коштів пенсіонера їй виявилося замало, «помічниця» використала кредитні. Потерпілий і не здогадувався про такі махінації, допоки не отримав повідомлення про заборгованість за позикою.

Жінка визнала свою провину в учиненому та розповіла, що витратила поцуплені кошти на розваги. Нині вона пояснює мотиви своїх дій слідчим в межах відкритого кримінального провадження.

Попередня кваліфікація діяння – ч. 4 ст. 185 (Крадіжка) КК України.

Згідно з чинним законодавством таємне викрадення чужого майна, вчинене в період воєнного стану, карається ув’язненням на термін від 5 до 8 років.

Нагадаємо, 8 лютого Житомирське районне управління поліції повідомляло про те, що поліцейський офіцер громади викрив 60-річного чоловіка, який обікрав самотню бабусю у селі біля Житомира.

Як повідомляв Житомир.info, 7 лютого 2024 року Коростенське районне управління поліції інформувало, що поліція викрила дівчину, яка обікрала вітчима: перерахувала з його рахунку 31 тисячу гривень.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: поліція шахрай шахрайство пенсіонер комунальні послуги сусідка 
Матеріали по темі