Місто

ФК «Полісся» профінансує будівництво стадіону для житомирського ліцею №5

16 February 2024, 14:23

У Житомирі 16 лютого презентували стратегію розвитку дитячого футболу. Зокрема, в планах покращити інфраструктуру та створити районні академії на базі ліцеїв №5, №14 та №16. З фінансуванням місту допоможе футбольний клуб «Полісся», який зацікавлений в тому, щоб допомогти хлопцям та дівчатам розкрити свої спортивні таланти.

«Ми з радістю підтримали ініціативу Житомирської міської ради, яка запропонувала започаткувати проєкти реконструкції наявний шкільних майданчиків. Це поєднується з нашою стратегією розвитку футбольного клубу, тобто ми починаємо з найменших верст в ДЮСШОР. Сьогодні наша академія, наша дитяча юнацька школа, динамічно розвивається, навчається у ній постійно понад 700 дітей, але ми розуміємо, що Житомир поділений на певні райони, це близько п'яти, і деяким дітям важко добиратися. Наше завдання – це якомога ширше охопити, знайти кожного таланта, допомогти йому в майбутньому стати футбольною зіркою. Тому ми раді долучилися до ініціативи й зі сторони ФК «Полісся» частково профінансувати в частині якісного, сучасного футбольного поля зі штучним покриттям 60х40 метрів. Для подальшого розвитку футболу ми будемо намагатися розвивати цю мережу, довести до 4-5 полів і таким чином охопити все місто», - говорить генеральний директор ФК «Полісся» Володимир Загурський.

А перше футбольне поле побудують у ліцеї №5. Крім того, інвестор готовий забезпечити інвентарем та профінансувати проведення турнірів.

«За нашою попередньою домовленістю з міською радою ми будемо оплачувати роботу шкільних тренерів секції з футболу. Також після будівництва поля забезпечимо роботу пультової охорони, загальний догляд за полем. Будівництво нового поля такого масштабу, з якісною, європейською штучною травою коштує близько 8 млн грн», - каже генеральний директор ФК «Полісся» Володимир Загурський.

Юні футболісти кажуть, що мріють стати професіоналами, а для цього потрібне нове поле, адже нинішнє вже у поганому стані.

«Наше поле вже старе, десь у місцях трава відходить»,- ділиться Олег.

«Коли ми будемо грати з офсайдами, нам потрібне буде більше поле. Я граю нападаючи, вже п'ять років займаюся футболом, навіть більше ніж в школу ходжу. Хочу піти в якусь команду круту», - говорить Даня.

У ліцеї №5 чимало дітей цікавляться футболом, каже директорка закладу. Також вона пояснює, що частину робіт профінансують з міського бюджету.

«У нас займається футболом близько 400 дітей. В нас дуже багато займаються діток футболу. Все, що стосується саме футбольного поля проплачує наш благодійник, а огорожа, бігова доріжка, благоустрій буде за кошти місцевого бюджету. Поле не будуть використовуватися тільки для футболу, а будемо використовувати повноцінно під час освітнього процесу, ми будемо проводити там уроки фізкультури», - пояснює директорка ліцею № 5 Жанна Кононенко.

Нагадаємо, 8 лютого ліцей №5 оголосив тендер на реконструкцію спортивного майданчика з очікуваною вартістю 6 млн 896 тис. 510 грн. Торги заплановані на 16 лютого, роботи мають бути завершені до 31 травня 2024 року.

Як повідомляв Житомир.info, житомирські ліцеї замість УКБ будуть укладати угоди на благоустрій та реконструкцію спортмайданчиків.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: футбол ФК "Полісся" Загурський ліцей №5 ліцей учень школяр футбольне поле Кононенко 
Матеріали по темі