Події

У Житомирській області за два місяці ліквідували понад 250 пожеж, внаслідок яких загинули 15 людей

26 February 2024, 15:37

До 86% пожеж у період холодів виникають через нехтування питаннями пожежної безпеки у побуті.

Про це 26 лютого повідомляє пресслужба ДСНС у Житомирській області.

Задля запобігання виникненню пожеж фахівці ДСНС Житомирщини щотижня проводять комплексні пожежно-профілактичні відпрацювання приватного житлового сектору, під час яких спілкуються з селянами за місцем їхнього проживання. А при огляді помешкань вказують їхнім власникам на очевидні загрози у пожежній безпеці будинків.

«Така підсилена увага питанню безпеки у побуті у цей період виправдана, адже під час опалювального сезону майже 86 % від загальної кількості пожеж виникає через людську недбалість, неуважність та недотримання у побуті елементарних правил безпеки. Тільки у січні-лютому цього року на 27 випадків зросла кількість пожеж у порівнянні із зимовим періодом початку 2023 року - ліквідовано 252 пожежі, внаслідок яких загинуло 15 осіб», - розповідає заступник начальника із запобігання надзвичайним ситуаціям Головного управління ДСНС Житомирщини Олександр Кравець.

За даними ДСНС, серед причин займань переважає пічне опалення — 88 пожеж, електрообладнання — 65, необережне поводження з вогнем — 60 та ще 3 пожежі спалахнуло через дитячі пустощі з вогнем. Вогонь не лише завдає значних матеріальних втрат, а й забирає найдорожче - людські життя.

Нагадаємо, за добу 24 лютого у Житомирській області рятувальники гасили три пожежі, дві з яких – у житлових будинках Звягеля. Серед ймовірних причин займання – залишена електрогрілка на ніч на дивані та порушення правил пожежної безпеки при влаштуванні димаря.

Як повідомляв Житомир.info, 19 лютого 2024 року під час пожежі в дерев’яному житловому будинку у с. Левків Глибочицької територіальної громади Житомирського району чадним газом отруївся 19-річний хлопець. Також 19 лютого в Олевську вогонь знищив сарай з дровами дров та частково пошкодив сайдинг на будинку, а у с. Норинськ Овруцької громади Коростенського району горів легковий автомобіль Daewoo Lanos.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: пожежа ДСНС рятувальник загиблий статистика 
Матеріали по темі