Політика

Партія «Пропозиція» почала процес позбавлення повноважень депутата Житомирської міськради, який рік ігнорував сесії та комісії

4 March 2024, 11:56

В Житомирській міській раді розпочався процес позбавлення депутатських повноважень Олександра Порядіна, який минулого року був відсутній на всіх сесіях і засіданнях комісії.

Про це в інтерв’ю Житомир.info, яке опубліковане 3 березня 2024 року, повідомив голова бюджетної комісії, депутат від партії «Пропозиція» Юрій Мойсеєв.

Запитання стосувалося депутатів, які не відвідують на сесії і комісії, але отримують з бюджету кошти на потреби виборчих округів.

«Немає якогось законного шляху, як би ми цього хотіли чи не хотіли, як обмежити депутата у виконанні таких його повноважень. Ми кажемо: ти не ходиш на комісії, ти не ходиш на сесії, на що тобі ці гроші? А з іншої сторони депутат скаже: так, я не ходжу на сесії, на комісії, але я виконую свої повноваження, в мене є помічники, в мене є прийом громадян, до мене приходять люди і вони просять... Я хотів би, щоб ми до цього підходили законним шляхом. На мою думку, гроші – це другорядна ситуація, треба говорити про позбавлення депутатських повноважень, У нас ж немає депутатів-самовисуванців, всі прийшли від певних політичних партій, і партія несе відповідальність за кожного депутата. З інформації, якою я зараз володію: у нас ведеться наразі робота, щоб все-таки зняти депутатські повноваження як мінімум з одного (депутата). Процес уже розпочався. А от гроші я б вже розглядав другим питанням, тому що депутата ж обирають не для того, щоб він отримував депутатські гроші, а все ж таки виконував свої повноваження: ходив на сесії, надавав якісь рекомендації, голосував і розвивав місто», - сказав Юрій Мойсеєв.

Повністю інтерв’ю з Юрієм Мойсеєвим читайте тут

Нагадаємо, троє депутатів у 2023 році не відвідали жодної сесії та жодного засідання своєї депутатської комісії: депутат від «Слуг народу» Олексій Харченко, якого рішенням сесії міської ради 9 липня 2023 року позбавили депутатського мандата; депутат з фракції «Пропозиція» Олександр Порядін; депутатка від «Пропозиції» Вікторія Федорова, яка в декларації за 2022 рік вказала зарплату 1 млн 107 тис. 098 грн за основним місцем роботи у початковій школі міста Радебойл в Німеччині.

Олександр Порядін свої декларації за 2021 та 2022 роки не оприлюднював, у квітні 2022 року він викладав на своїй Facebook-сторінці власні фото у військовій формі, а в січні 2024 року – фото з ілюмінатора літака:

Як повідомляв Житомир.info, у 2022 році депутат Олексій Харченко, який є заступником голови фракції «Слуга народу» у Житомирській міській раді, жодного разу не був присутній на сесіях міської ради та проігнорував всі засідання своєї депутатської комісії. На початку жовтня 2023 року за заявою Харченка в міській раді підготували проєкт рішення про дострокове припинення його депутатських повноважень, який розглянули на сесії 9 листопада 2023 року: 29 з 35 присутніх депутатів проголосували «за».

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: міськрада депутат Пропозиція Порядін мандат партія Мойсеєв 
Матеріали по темі