Влада

Житомирська облрада оприлюднила проєкт рішення сесії про звільнення генерального директора обласної лікарні

6 March 2024, 09:33

На черговій сесії планують розглянути питання рішення про звільнення генерального директора комунального некомерційного підприємства «Обласна клінічна лікарня ім. О.Ф. Гербачевського» Житомирської обласної ради Богдана Леськіва.

Відповідний проєкт рішення, підготовлений головою бюджетної комісії, депутатом Олександром Дмитруком, 5 березня 2024 року оприлюднили на сайті облради,

«У зв’язку з порушенням виконання вимог підпунктів 8, 10 пункту 6 контракту з генеральним директором комунального некомерційного підприємства «Обласна клінічна лікарня ім. О.Ф. Гербачевського» Житомирської обласної ради щодо неналежної організації дотримання прав пацієнта під час надання підприємством медичної допомоги та здійснення медичного обслуговування, а також неефективного використання і збереження закріпленого за підприємством майна, нераціонального використання коштів, що надходять за надання медичних послуг населенню, зокрема – непропорційного та нераціонального використання коштів на оплату праці працівників комунального некомерційного підприємства «Обласна клінічна лікарня ім. О.Ф. Гербачевського» Житомирської обласної ради, враховуючи рекомендації постійної комісії обласної ради з питань бюджету та комунальної власності від 01.03.2024», - такі причини звільнення зазначені у проєкті рішення.

Питання планують розглянути на першій у 2024 році сесії обласної ради, яка запланована на 7 березня.

Нагадаємо, на засіданні бюджетної комісії Житомирської облради 1 березня заступник директора департаменту охорони здоров’я ОДА Віктор Лучків розповідав, зокрема, про використання в обласній лікарні кардіовиробів та списання медичних препаратів. За результатами розгляду питання члени комісії більшістю голосів підтримали рекомендацію звільнити генерального директора КНП «Обласна клінічна лікарня ім. ім.О.Ф.Гербачевського» Богдана Леськіва.

Як повідомляв Житомир.info, в комунальному некомерційному підприємстві «Обласна клінічна лікарня ім.О.Ф.Гербачевського» Житомирської обласної ради у 2023 році середня зарплата керівництва була 48-137 тис. грн, тоді як лікарям на місяць нараховували від 23,5 до 29 тис. грн.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: облрада лікарня обласна лікарня Леськів звільнення  
Матеріали по темі