Події

Житель громади Житомирської області запропонував патрульним 5 тис. грн відкупного за порушення ПДР та нетверезий стан

6 March 2024, 09:54

У Брусилівській громаді водій-правопорушник намагався відкупитися від поліцейських.

Про це ввечері 5 березня повідомила пресслужба Житомирського районного управління поліції.

«4 березня близько 15:00 на автошляху Водотиї – Долинівка брусилівські патрульні зупинили автомобіль ВАЗ, керманич якого порушував Правила дорожнього руху. Під час спілкування з водієм, 38-річним жителем громади, поліцейські запідозрили його нетверезий стан. Однак від запропонованого освідування на місці події чи у медичному закладі чоловік відмовився», - йдеться у повідомленні.

За таких обставин поліцейські склали матеріали про адміністративне правопорушення за ст. 130 (Керування транспортним засобом у стані алкогольного сп’яніння…) та ст. 121 (Порушення правил керування або експлуатації транспортного засобу, правил користування ременями безпеки або мотошоломами) КУпАП.

Щоб уникнути покарання за вчинені правопорушення, керманич запропонував поліцейським відкупне. Чоловік не зважав на неодноразові попередження патрульних про неприпустимість таких дій та поклав 5 тисяч гривень у службовий автомобіль.

Факт пропозиції та надання неправомірної вигоди правоохоронцям був задокументований працівниками слідчо-оперативної групи відділу поліції №2 (м. Коростишів) Житомирського РУП.

Згідно санкції ч. 1 ст. 369 (Пропозиція, обіцянка або надання неправомірної вигоди службовій особі) Кримінального кодексу України подібні протиправні дії тягнуть за собою покарання від штрафних санкцій до позбавлення волі строком до 4 років.

Нагадаємо, в останні вихідні лютого на автодорозі у с. Глибочиця патрульні зупинили автомобіль Volkswagen, водій якого порушував Правила дорожнього руху. Під час спілкування з керманичем, правоохоронці запідозрили у нього ознаки алкогольного сп’яніння. Щоб уникнути покарання чоловік запропонував хабар.

Як повідомляв Житомир.info, 13 лютого 2024 року близько 22:00 у Брусилові водій-правопорушник, який не мав прав та свідоцтва про реєстрацію автомобіля, намагався відкупитися від правоохоронців.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: поліція водій нетверезий водій ПДР хабар відкупне 
Матеріали по темі