Події

Водій без прав та документів на автомобіль намагався відкупитися від правоохоронців у селищі Житомирського району

14 February 2024, 12:07

У Брусилові водій-правопорушник, який не мав прав та свідоцтва про реєстрацію автомобіля, намагався відкупитися від правоохоронців.

Про це 14 лютого повідомила пресслужба Житомирського районного управління поліції.

«13 лютого близько 22:00 брусилівські патрульні на вулиці Шевченка у селищі зупинили автомобіль «Ford», керманич якого порушував Правила дорожнього руху. У ході перевірки правоохоронці встановили, що водій, 37-річний місцевий житель, не має при собі відповідних документів на право керування транспортним засобом. З’ясувалося, що посвідчення водія у нього було вилучене за вчинення попереднього адміністративного правопорушення, а свідоцтво про реєстрацію транспортного засобу – втрачене», - йдеться у повідомленні.

Відтак відносно керманича були оформлені адміністративні матеріали за ст. 121 (Порушення правил керування або експлуатації транспортного засобу, правил користування ременями безпеки або мотошоломами) та ст. 126 (Керування транспортним засобом особою, яка не має відповідних документів на право керування таким транспортним засобом або не пред’явила їх для перевірки, або стосовно якої встановлено тимчасове обмеження у праві керування транспортними засобами) КУпАП.

Щоб уникнути покарання за вчинені правопорушення водій запропонував поліцейським відкупне. Чоловік не зважав на неодноразові попередження патрульних про неприпустимість таких дій та поклав гроші до салону службового автомобіля.

Факт пропозиції та надання неправомірної вигоди правоохоронцям був належним чином задокументований працівниками слідчо-оперативної групи відділу поліції №2 (м. Коростишів) Житомирського РУП.

Згідно з санкцією ч. 1 ст. 369 (Пропозиція, обіцянка або надання неправомірної вигоди службовій особі) Кримінального кодексу України подібні протиправні дії тягнуть за собою покарання від штрафних санкцій до позбавлення волі строком до 4 років.

Нагадаємо, 11 лютого нетвереза водійка з Олевщини хотіла відкупитися від поліцейських за порушення ПДР.

Як повідомляв Житомир.info, 7 лютого 2024 року коростишівські патрульні за порушення Правил дорожнього руху зупинили автомобіль Fiat. Під час спілкування з водієм та проведення відповідної перевірки поліцейські встановили, що чоловік вже позбавлений прав судом. Керманич намагався відкупитися від правоохоронців.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: поліція хабар водій права документ ПДР 
Матеріали по темі