Влада

На сесії Житомирської облради не будуть розглядати звернення до керівництва держави щодо приєднання ПНУ до ЖДУ

7 March 2024, 10:57

У порядок денний чергової сесії Житомирської обласної ради не включили питання про направлення звернення до керівництва держави щодо реорганізації Поліського національного університету шляхом приєднання до ЖДУ ім.Івана Франка.

Таке рішення ухвалили на початку пленарного засідання 7 березня 2024 року.

«Сесія облради почалася з дискусії вносити чи не вносити у порядок денний рішення регламентної комісії що звернення до президента, Верховної ради, Кабінету міністрів, Ради національної безпеки і оборони України, Міністерства освіти і науки щодо реорганізації Поліського національного університету шляхом його приєднання до Житомирського державного університету імені Івана Франка. Питання поставили на голосування, рішення не прийняте і звернення не будуть розглядати на сесії», - передає журналіст Житомир.info.

Зауважимо, що Олег Скидан, ректор Поліського національного університету, депутат обласної ради від партії «Сила і Честь» є головою регламентної комісії. На сесії також присутня ректорка ЖДУ ім.Івана Франка Галина Киричук.

Нагадаємо, 16 лютого ректор Поліського національного університету Олег Скидан в коментарі «Суспільне.Житомир» заявив про початок процесу об’єднання ПНУ та Житомирського державного університету імені Івана Франка, а 19 лютого в коментарі Житомир.info ректорка ЖДУ Галини Киричук заперечила інформацію про об’єднання двох університетів в один, зазначивши, що з цього приводу «жодного нормативного документа ні в МОН, ні в Уряді ще немає».

2 березня Олег Скидан виклав лист Міністерства освіти і науки, направлений 1 березня начальнику ОВА Віталію Бунечку з рекомендацією «опрацювати та надати пропозиції стосовно реорганізації Поліського національного університету шляхом приєднання до Житомирського державного університету ім.Івана Франка за умови збереження освітнього, наукового та матеріального потенціалу Поліського національного університету з урахуванням наявної мережі закладів вищої освіти Житомирської області».

4 березня студенти організували акцію біля ПНУ, а в університеті зібрали конференцію трудового колективу, де викладачі висловлювалися проти приєднання до іншого навчального закладу.

Як повідомляв Житомир.info, на сесії Житомирської облради 7 березня 2024 року присутні 49 депутатів, у порядку денному було 60 питань, серед яких – звільнення генерального директора комунального некомерційного підприємства «Обласна клінічна лікарня ім. О.Ф. Гербачевського» Богдана Леськіва.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: облрада звернення університет ректор ЖДУ ПНУ Скидан  
Матеріали по темі