Події

Під час обшуку вдома у 31-річного жителя громади Житомирської області правоохоронці знайшли гранату

8 March 2024, 11:30

Зберігав вдома гранату: поліцейські вилучили боєприпас у жителя Пулинської громади.

Про це 8 березня інформує Житомирське районне управління поліції.

«Учора правоохоронці провели санкціонований обшук у домоволодінні чоловіка. Таким чином поліцейські перевіряли отриману напередодні інформацію про можливе зберігання заборонених предметів 31-річним жителем громади. Під час проведення слідчих дій неподалік господарського приміщення було виявлено предмет, схожий на гранату із запалом», - йдеться в повідомленні.

На місці події працювала слідчо-оперативна група відділення поліції №4 (смт Хорошів) Житомирського райуправління. Правоохоронці вилучили небезпечний предмет та направили його для проведення відповідних експертиз.

Нині слідчі встановлюють походження боєприпасу у межах відкритого кримінального провадження.

Фото: Житомирське районне управління поліції

Згідно з чинним законодавством (ст. 263 КК України) носіння, зберігання, купівля або збут чи передача вогнепальної зброї, боєприпасів, вибухових речовин чи пристроїв без передбаченого законом дозволу, карається позбавленням волі на строк від 3 до 7 років.

Поліцейські вкотре нагадують, що бойова зброя та боєприпаси не призначенні для зберігання вдома, їм не місце на мирних територіях. Незаконне поводження з такими предметами є кримінально караним діянням.

Про виявлення зброї, боєприпасів, вибухових речовин необхідно одразу повідомляти до правоохоронних органів. Це дозволить уникнути покарання та врятувати від небезпеки себе й оточуючих, допомогти запобігти кримінальним діянням та трагічним випадкам.

Нагадаємо, міни у сховку та граната в під’їзді: у Житомирському районі поліцейські вилучили боєприпаси. Небезпечні предмети виявили 6 березня у Житомир й у лісовому сховку Новогуйвинської громади.

Як повідомляв Житомир.info, у Житомирі за тиждень з 12 по 18 лютого 2024 року на Київському шосе та провулку Яблуневому виявили 2 небезпечні предмети ззовні схожі на гранати. Один з них виявився тренувальним засобом, а інший – бойовим.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: граната боєприпас поліція обшук Пулини  
Матеріали по темі