Події

Продавав запчастини і втратив 32 тис. грн: житель Житомирської області перейшов за посиланням шахрая-покупця

13 March 2024, 12:49

Днями жителя Бердичева ошукали шахраї на 32 тис. грн – чоловік, повіривши «покупцеві» перейшов за надісланим посиланням та ввів дані банківської картки.

Про це 13 березня повідомляє пресслужба ГУНП у Житомирській області.

«12 березня із заявою про ошуканство до правоохоронців звернувся 35-річний містянин. Чоловік вирішив продати запчастини, натомість втратив 32 тисячі гривень з рахунку. Попередньо, він перейшов за фішинговим посиланням, де вказав усю конфіденційну інформацію по банківській картці. Як було встановлено, заявник розмістив оголошення про продаж товару на одному зі спеціалізованих сайтів у мережі Інтернет. Вже скоро йому у месенджер надійшло повідомлення з пропозицією придбати запчастини. Покупець повідомив про готовність одразу ж сплатити вартість, але для цього запропонував продавцеві перейти за посиланням, нібито для підтвердження платежу. У результаті заявник виявив списання з його рахунку 32 тисяч гривень. Як виявилося, кошти були використані під час розрахунку в одному з магазинів іншої області», - йдеться в повідомленні.

Нині поліцейські Бердичівського райвідділу проводять розслідування за ч. 4 ст. 190 (Шахрайство) КК України та встановлюють причетного до правопорушення.

Водночас правоохоронці вкотре закликають громадян дотримуватись правил кібербезпеки:

- під час торгів на інтернет-майданчиках не переходьте за сторонніми посиланнями, наданими вам в особистому листуванні. Переписку ведіть лише у спеціальному чаті на сайті оголошень.

- не вказуйте персональні дані на сторонніх ресурсах (номер та термін дії банківської картки, PIN-код, CVV2/CVC2 коди, паролі, номер телефону, до якого «прив’язана» банківська картка).

Нагадаємо, 10 березня шахраї отримали доступ до банківського рахунку жителя Житомирської області: після спілкування з «мобільним оператором» він втратив 150 тис. грн, назвавши 4 цифри коду злочинцям.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: шахрай шахрайство банк рахунок ошуканство соцмережі продаж купівля інтернет 
Матеріали по темі