Місто

Люди займають чергу з п’ятої ранку: у Житомирі потрібно замінити 7 тисяч неактивних пільгових карток

18 March 2024, 14:04

Житомиряни з самісінького ранку, 18 березня, стоять у черзі біля офісу «СіtyCard», нового оператора автоматизованої системи обліку оплати проїзду. Переважно – це люди пенсійного віку. Вони нарікають, що після заміни валідаторів, їх картки, які дають право на пільговий проїзд, не працюють.

«Я їхала в маршрутці №30, приклала цю карточку і написано було, що вона не дійсна. Водій мене провіз безкоштовно. Люди стоять дуже довго. І ще треба взяти талончик, а потім прийти з тим талончиком і отримати карточку. Хіба ж так можна», – ділиться Людмила.

«Прийшла цю «Карточку житомирянина» поміняти. Зараз люди виходять і дарма стоять, бо зараз кажуть, що немає чого стояти, талонів немає на середу. В п'ятницю приходила і в середу. На цей Житомир одне це місце», – каже Олена.

«Картка житомирянина» через нові валідатори в тролейбусі спрацьовує, а в маршрутці не працює, хоча є гроші на ній», – говорить Ядвіга.

В самому офісі «СіtyCard» людей не менше. Адміністратори кажуть, що не встигають приймати клієнтів.

«Черга від ранку, дуже багато людей, ми не встигаємо, через такий об’єм», – говорить адміністраторка Юлія.

250 людей – саме стільки за день може прийняти 4 менеджери. Фахівці пояснюють, в якому випадку дійсно потрібно оновити «Картку житомирянина».

«Картка житомирянина» замінюється, якщо ви валідуєтесь в тролейбусі або трамваї, у вас є баланс по карті, але ви бачите залишок 0, тоді вам потрібно замінити. В іншому випадку не треба. Якщо ви хочете поповнити карту житомирянина, але вам не вдається, дана карта також є відключена, її потрібно замінити. Якщо вона не валідується у приватного перевізника, в маршрутці, її також потрібно замінити. Всі інші картки працюють, їх не потрібно міняти. Дані картки потрібно замінити, але це не значить, що її потрібно замінити прямо сьогодні, кров із носа, її потрібно міняти прямо бігом. Люди займають чергу з 5 ранку і думають, що вони, якщо всі прийшли 200 людей, то їх всіх, 200 осіб, обслужать цієї секунди. Талончики вже роздані до п'ятниці, тому що в минулу п'ятницю був дуже великий ажіотаж і сьогодні зранку всі, хто зібрався, всі отримав талончики і це до п'ятниці», – пояснює керуюча відділенням «СіtyCard» Юлія Гарбовська.

Загалом потрібно замінити 7 тисяч пільгових карток.

«Нових карток за день видається – 270. За минулий тиждень видано – 1256 карток. Всього 55 тисяч «Карток житомирянина», з яких 7 тисяч потрібно замінити, які є відключеними. Щоб їх замінити, за моїми підрахунками, потрібно часу до кінця травня. Але ми працюємо над розширенням штату, тому що 4 менеджери замінять до кінця травня, якщо буде більш менеджерів, відповідно це піде швидше», – каже керуюча відділенням «СіtyCard» Юлія Гарбовська.

В «СіtyCard» запевняють, що проблем з іншими картками не виникає, але наголошують на деякі особливості щодо поповнення.

«Стосовно поповнення учнівських та студентських, у нас на фізичному носії, зараз в новій системі є «гаманець» і «безлім». Для того, щоб поповнити саме «безлім», вони поповнюються тільки на терміналах «СіtyCard», і коли ви поповнюєте маєте обрати віконце «безлім». Якщо ви обрали віконце «поповнити», ви поповнюєте «гаманець». Тому для того, щоб обрати «безлім», потрібно вибрати «безлім», вводити номер вашої транспортної картки. Відповідно, система адаптується під ваш «безлім», і видає ту ціну, яка для «безліма». Залишок «безліма», наприклад, якщо коштує учнівський 45, а ви поклали 100, то весь залишок піде на гаманець», – розповідає керуюча відділенням «СіtyCard».

Зазначимо, що тепер можна зателефонувати та записатися в онлайн чергу.

Телефон: 0730631100

Як поповнити або придбати картку дивіться тут.

Нагадаємо, 13 березня Житомирська міська рада спростувала низку фейків про оплату проїзду у громадському транспорті.

Як повідомляв Житомир.info, у 2023 році у Житомирі визначили нового Оператора автоматизованої системи обліку оплати проїзду у громадському транспорті. На початку лютого в житомирському громадському транспорті почали встановлювати нові валідатори. 6 березня 2024 року у міськраді повідомили, що нові валідатори запрацюють за тиждень. Оновлену систему оплати почали запускати на вихідних 9-10 березня, напередодні Житомирська міськрада опублікувала інструкцію щодо оновленої автоматизованої оплати проїзду. 8 березня у міській раді розповіли, що для пасажирів кардинально наразі нічого не зміниться, але деякі позитивні зміни все ж будуть: наприклад віртуальна картка в мобільному додатку, або списання коштів в реальному часі. 11 березня стало відомо, що наприкінці березня житомирян очікує підвищення вартості проїзду в громадському транспорті. Крім того, в тролейбусах, трамваях та автобусах більше не можна буде розрахуватися готівкою за проїзд.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: проїзд валідатор транспорт картка житомирянина СіtyCard пільгова картка пільга громадський транспорт Гарбовська 
Матеріали по темі