Влада

На будівництво фортифікаційних споруд на кордоні Житомирської області та білорусі спрямували майже 1,5 млрд грн

30 March 2024, 10:58

Начальник Житомирської ОВА Віталій Бунечко вчергове проінспектував хід будівництва додаткових фортифікаційних споруд на кордоні з окупованою путінською диктатурою білоруссю.

Про це він повідомив увечері 29 березня 2024 року.

«Кожен комплекс споруд будується з урахуванням особливостей місцевості для знищення ворога, який вирішить піти на українське Полісся. Схеми будівництва ходів сполучення та облаштування вогневих позицій узгоджено з вищим військовим керівництвом. Графік робіт, доставки бетонних конструкцій та інших матеріалів розписаний похвилинно. Під час перебування на будівельних майданчиках там саме розвантажували деревину та залізобетонні елементи. Реалії нашого часу такі, що будівництво фортифікацій ведуть зокрема й підрядники, з якими ми ще нещодавно будували цивільні об’єкти: школи, садочки та амбулаторії», - йдеться у повідомленні.

Зауважимо, що за місяць, з 23 лютого по 25 березня 2024 року, в системі «Прозорро» департамент регіонального розвитку ОДА оприлюднив інформацію про 40 укладених без тендеру договорів на нове будівництво фортифікаційних споруд на території Житомирської області, загальна вартість закупівель – 1 млрд 487 млн 720 тис. 016,56 грн. Інформація про підрядників у закупівлях прихована.

Нагадаємо, 26 березня начальник ОВА розповідав про будівництво в Житомирській області глибокоешелонованої системи оборони на кордоні із білоруссю: довготривалі вогневі позиції з армованого залізобетону, інженерні загородження – протитанкові рови, мінні поля, «зуби дракона».

Як повідомляв Житомир.info, 12 березня 2024 року начальник Житомирської обласної військової адміністрації Віталій Бунечко в ефірі «Суспільне. Новини» розповідав про підготовчі роботи для продовження будівництва посиленої лінії оборони: зведення фортифікаційних споруд відбувається за державні кошти під керівництвом Генштабу ЗСУ та із залученням техніки громад і місцевих підприємств.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: фортифікаційна споруда кордон білорусь Бунечко закупівля 
Матеріали по темі