Події

На півночі Житомирської області 25 рятувальників та лісівники майже 7 годин гасили пожежу біля лісу

3 April 2024, 14:15

На Житомирщині за добу рятувальники загасили 19 пожеж сухої трави. Одна з пожеж була особливо складною, адже через шквальний вітер вогонь міг поширитися на лісовий масив. Рятувальники та лісівники ліквідовували це загоряння майже 7 годин.

Про це 3 квітня інформує пресслужба ГУ ДСНС України у Житомирській області.

«19 пожеж у природних екосистемах ліквідовано упродовж минулої доби рятувальниками Житомирщини. Загальна площа, пройдена вогнем, склала понад 19 га. У весняний період вітряна погода створює загрозу швидкому розповсюдженню таких пожеж на більшу площу, а на ліквідацію витрачаються значні ресурси», - йдеться в повідомленні.

Серед пожеж найскладнішою упродовж доби була ділянка поблизу села Миролюбів Лугинської територіальної громади. Повідомлення про займання до Служби порятунку «101» надійшло о 13:21.

«Одразу на місце події були залучені п'ять відділень пожежно-рятувальних підрозділів ДСНС та працівники й техніка Білокоровицького лісгоспу. Адже на землях запасу Олевської об’єднаної територіальної громади горіла суха рослинність на площі 7 га. Вітряна погода викликала загрозу розповсюдження полум’я на більшу територію та лісовий масив. Спільними зусиллями рятувальників та лісівників о 20:00 пожежу вдалося ліквідувати, окрім того — врятувати лісовий масив. Вогнем пройдено 8 га території», - розповідають вогнеборці.

На місці події від ДСНС працювало 25 людей особового складу та 5 одиниць техніки, ще стільки ж техніки — від лісгоспу. Причина пожежі встановлюється.

Зважаючи на пожежонебезпечний період, рятувальники закликають населення утриматися від будь-якого розведення вогню на відкритій території, спалювання залишків сухої рослинності та припинити кидати недопалки цигарок у траву, на узбіччя чи сміття.

У випадку виявлення займань сухостою — оперативно телефонувати за номером 101 чи 112.

Нагадаємо, у Житомирській області за добу 30 березня вогнеборці ліквідували 10 пожеж, з них 3 – у природних екосистемах.

Як повідомляв Житомир.info, 28 березня 2024 року через загоряння сухої трави поблизу с. Ушиця Коростенського району згоріла господарська будівля та частина даху літньої кухні, будинок вдалося врятувати.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: ДСНС пожежа вогнеборець ліс рятувальник лісівник негода вітер вогонь  
Матеріали по темі