ДОПОМОГА

Які етапи необхідно пройти для добровільної служби за вакансіями у ЗСУ

5 April 2024, 09:55

Новий алгоритм рекрутингу до ЗСУ має замінити застарілі підходи на зрозумілий механізм добровільного долучення до військової служби.

Про це 5 квітня інформує Офіс Омбудсмана України.

«Нові правила рекрутингу до ЗСУ запровадило Міністерство оборони. Новий алгоритм рекрутингу до ЗСУ, як зазначають у Міноборони, покликаний замінити застарілі підходи на зрозумілий механізм добровільного долучення до військової служби», - йдеться у повідомленні.

Охочим служити в ЗСУ за вакансіями необхідно пройти чотири етапи:

  • вибір посади та військової частини (самостійно, за бажанням) онлайн або в ЦНАПі;
  • співбесіда, отримання рекомендаційного листа;
  • оформлення у ТЦК.
  • направлення для проходження військової служби.

Вибір посади та військової частини

Де кандидат/ка може обрати вакантну посаду та відповідну військову частину?

Співбесіда та комунікації з військовою частиною

Після обрання посади відбуваються комунікації (самостійно чи за допомогою рекрутера) з відповідною в/ч

  • співбесіда;
  • перевірка фізичної підготовки;
  • психолого-діагностичне тестування.

Результат: рекомендаційний лист від в/ч

У листі вказується, чи входить така в/ч до переліку пріоритетного комплектування* (формується та оновлюється Генеральним штабом ЗСУ). Наявність частини у списку може бути з'ясовано у центрах рекрутингу, рекрутерів в/ч, а також ТЦК СП.

*Якщо частина входить до переліку пріоритетного комплектування, виданий рекомендаційний лист є обовʼязковим до врахування при подальшому оформленні людини.

*Якщо частина не входить до переліку пріоритетного комплектування, перед видачею рекомендаційного листа особі, яка має намір укласти контракт, в/ч має погодити залучення саме цього кандидата/ки з вищим командуванням. Тоді рекомендаційний лист буде обовʼязковим для подальшого врахування при оформленні такої особи.

Оформлення у ТЦК СП

Кандидат/ка (як по мобілізації, так і на контракт) з рекомендаційним листом відвідує ТЦК СП для:

  • уточнення облікових даних;
  • проходження ВЛК;
  • проходження професійного відбору та формування особової справи.

Якщо під час відбору визначається невідповідність кандидата/ки обраній посаді, йому/їй пріоритетно пропонуються інші посади в обраній в/ч.

Направлення для проходження військової служби

Кандидат/ка з досвідом

Якщо кандидат/кА має досвід проходження військової служби впродовж останніх 10 років та відібраний/а за прямою (спорідненою) ВОС - направлення безпосередньо до визначених в/ч відповідно до наданих рекомендаційних листів.

Кандидат/ка без досвіду

Якщо кандидат/ка не має досвіду проходження військової служби або відібраний/а за непрямою ВОС - направлення до відповідного навчального центру, начального батальйону резерву, на курси підвищення кваліфікації для проходження базової загальновійськової підготовки та/або фахової підготовки та подальшого направлення до визначеної в/ч.

Важливо!

Забороняється НЦ, органам військового управління та ТЦК СП здійснювати направлення особового складу, який закінчив підготовку відповідного рівня, до інших в/ч, окрім в/ч пріоритетного комплектування відповідно до наданих рекомендаційних листів.

Нагадаємо, 4 квітня пресслужба Міністерства оборони України повідомила про те, що усі вакансії до ЗСУ відтепер зібрані на одній платформі.

Як повідомляв Житомир.info, у січні 2024 року Міністерство оборони, robota.ua та Державна служба зайнятості підписали Меморандум про взаємодію та співробітництво. Відтак у центрах зайнятості з’явилися вакансії для рекрутингу ЗСУ. У березня 2024 року журналісти Житомир.info дізнавалися, чим служба за контрактом відрізняється від мобілізації, скільки вакансії є в Житомирській області та які професії мають попит.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: ЗСУ рекрутинг вакансія військовий військовослужбовець Офіс Омбудсмана 
Матеріали по темі