Події

За добу у Житомирській області сталися 11 пожеж – горіли будинки, господарчі будівлі, сміття та торф’яне поле

7 April 2024, 17:47

З 6 на 7 квітня ліквідовано 8 пожеж у сільській місцевості, 2 займання сміття у містах та 1 — на торфополях.

Про це 7 квітня інформують у пресслужбі ГУ ДСНС України у Житомирській області.

«11 пожеж на Житомирщині ліквідовано упродовж доби з 6 на 7 квітня, ніхто, на щастя, не постраждав. В основному події сталися у побуті в сільській місцевості. Зокрема, у приватних обійстях в селах Іршанської та Романівської громад вогонь знищив 2 сінники та по 4 т сіна в кожному із них. У с.Яроповичі згорів дровітник та у с. Меделівка Радомишльської громади — господарська споруда і 15 м.куб. дров. Ще упродовж доби рятувальники ліквідували 3 займання у житлових будинках, обійшлося без жертв», - йдеться в повідомленні.

Зокрема, вночі 7 квітня у с. Карпівці Житомирського району зайнялася покрівля у будинку, який власникам дістався у спадок і вони використовували його як дачу. Напередодні родина з дитиною приїхала до помешкання і розпалила грубу, а вже серед ночі почули, що «стріляє» шифер.

«Мешканці встигли залишити оселю та о вже 02:11 повідомлення про пожежу надійшло до Служби порятунку. На місце події було спрямоване відділення рятувальників з м.Чуднів. По їх прибуттю палала покрівля. За 2 години пожежу вдалося ліквідувати. Вогнем знищена покрівля та обрешітка на площі 72 кв.м., на горищі знаходилося ще близько 400 кг сіна, а в районі комина бійці ДСНС виявили прогар. Попередньо, порушення правил пожежної безпеки під час використання пічного опалення призвело до займання. Остаточна причина пожежі встановлюється», - повідомляють вогнеборці.

«А у с. Руденька Тетерівської громади рятувальники гасили літню кухню, у якій мешкав господар. Першочергово вони отримали повідомлення про те, що горить хата і всередині, можливо, знаходиться людина. На місце події було відправлено 2 відділення рятувальників з двох підрозділів ДСНС. Оскільки будівля горіла на околиці так званого «хутора», де мешкає мала кількість населення, очевидно пожежу помітили запізно. На момент прибуття першого пожежно-рятувального підрозділу з'ясувалося, що вогнем повністю охоплена і частково зруйнована дерев'яна літня кухня, розташована неподалік будинку. Сам будинок був зачинений, а поруч стояв велосипед. Вже під час локалізації пожежі з’явився і господар, який, за його словами, у цей час був на роботі. Тож шукати ймовірного потерпілого рятувальникам не довелося. Чоловік використовував літню кухню для прожвання, оскільки хата була непридатна для цього. Опалювалася будівля піччю. Причина займання встановлюється», - розповіли у ДСНС,

Окрім пожеж у побуті, 6 квітня рятувальники упродовж 4 годин гасили загоряння тліючого торфу на площі 0,3 га поблизу с. Рудня-Озерянська Олевської громади Коростенського району, пожежу приборкали опівдні. Та у містах Бердичеві і Житомирі горіло сміття — на відкритій території на площі 20 кв.м. та у напівзруйнованій будівлі на площі 5 кв.м.

Зважаючи на пожежнонебезпечний період, надзвичайники закликають не використовувати вогонь на відкритій території та припинити спалювати залишки сухої рослинності — 233 пожежі в екосистемах ліквідовано від початку 2024 року.

Зазначимо, що 6 квітня у своєму телеграм-каналі ГУ ДСНС України у Житомирській області опублікувало відео, де показали, як відбувається ліквідація торф’яних пожеж на півночі Житомирської області.

«Боротьба із загоряннями в екосистемах триває! Цього тижня рятувальники гасили торф на території Лугинської та Олевської громад», - йдеться в дописі.

Нагадаємо, 3 квітня у Коростенському районі рятувальники більш ніж добу ліквідовували загоряння торфу.

Як повідомляв Житомир.info, станом на 4 квітня 2024 року від початку року в екосистемах Житомирської області сталося на 148 пожеж більше, ніж за відповідний період минулого року. А 3 квітня поблизу с. Рудня-Озерянська Олевської територіальної громади на площі 1,7га та 1 га у с. Міролюбивка Лугинськоі ТГ вогнеборці понад добу ліквідували загоряння торфу.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: пожежа торф ДСНС рятувальник вогнеборець  
Матеріали по темі