Події

На півночі Житомирської області рятувальники вже більше доби ліквідовують загоряння торфу

4 April 2024, 14:05

Від початку року в екосистемах Житомирської області сталося на 148 пожеж більше, ніж за відповідний період минулого року.

Про це 4 квітня повідомила пресслужба головного управління ДСНС України у Житомирській області.

«Ранне потепління в регіоні призвело до збільшення статистики пожеж в екосистемах. Зокрема, з початку року в області вже сталося 239 таких загорянь, вогнем пройдено 199 га території. Станом на кінець квітня минулого року на Житомирщині виникла 91 пожежа, вогнем пройдено 118 га», - йдеться у повідомленні.

Минулої доби в екосистемах області сталося 8 пожеж, більша частина з яких на Коростенщині. Так, у м.Малин на пустирі між будинками зайнявся сухостій на площі 1 га. Існувала небезпека поширення полум'я на житлові будинки. Силами рятувальників загрозу було усунено, зупинивши вогонь на зазначеній площі. Упродовж годину пожежу ліквідували.

Крім того, у тому ж районі триває гасіння торфу, що зайнявся вчора зранку поблизу с. Рудня-Озерянська Олевської територіальної громади на площі 1,7га та 1 га у с. Міролюбивка Лугинськоі ТГ. На місцях працюють по три пожежних розрахунки, площу пожежу вдалося зменшити - у першому випадку до 0,8 га, у другому ж — до 0,5 га.

Нагадаємо, упродовж доби 18 квітня на Житомирщині рятувальники загасили 19 пожеж сухої трави. Одна з пожеж була особливо складною, адже через шквальний вітер вогонь міг поширитися на лісовий масив. Рятувальники та лісівники ліквідовували це загоряння майже 7 годин.

Як повідомляв Житомир.info, у Житомирській області за добу 30 березня 2024 року вогнеборці ліквідували 10 пожеж, з них 3 – у природних екосистемах.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: ДСНС пожежа трава суха трава екосистема торф 
Матеріали по темі