Суспільство

Водію, який у 2019 році на смерть збив скутериста поблизу Житомира, призначили 4 роки обмеження волі: автомобіль належав прокуратурі

9 April 2024, 12:46

Водію Toyota Corolla, який 21 листопада 2019 року на смерть збив скутериста, призначили 4 роки обмеження волі з позбавленням права керувати транспортними засобами на строк 3 роки.

Вирок Житомирського апеляційного суду оприлюднений 3 квітня у Єдиному державному реєстрі судових рішень.

Згідно з вироком, 1 листопада 2019 року о 7:45 хвилин обвинувачений, керуючи закріпленим за ним автомобілем Toyota Corolla, який належав прокуратурі Житомирської області, рухався зі швидкістю близько 70 км/год на дорозі в напрямку від смт Новогуйвинське Житомирського району до автодороги Виступовичі-Житомир-Могилів-Подільський. Водій розпочав маневр обгону транспортного засобу, легкового автомобіля, та виїхав на смугу зустрічного руху.

Водій моторолера рухався в зустрічному напрямку, перебуваючи у шоломі та з увімкненими ближнім світлом фар. Вживаючи заходів для уникнення зіткнення, потерпілий не впорався з керуванням та впав з моторолером на зустрічній для обвинуваченого смузі руху. Після чого автомобіль Toyota Corolla наїхав на потерпілого. Водій моторолера від отриманих травм помер на місці.

В апеляційній скарзі представник потерпілої просив призначити водію покарання у виді позбавлення волі на строк 5 років з позбавленням права керувати транспортними засобами на строк 3 роки.

Скриншот з вироку суду

Як зазначається, суд першої інстанції врахував ступінь тяжкості вчиненого кримінального правопорушення, яке є тяжким злочином, особу винного, який вперше притягується до кримінальної відповідальності, має на утриманні малолітню дитину 2016 року народження та матір - інваліда 1 групи, позитивно характеризується за місцем роботи та проживання, а також думку потерпілої, яка наполягала на суворому покаранні у виді позбавлення волі з позбавленням права керувати транспортними засобами. Обставинами, що пом`якшують покарання обвинуваченого суд визнав визнання ним своєї вини, щире каяття та активне сприяння розкриттю злочину. Обставин, що обтяжують покарання обвинуваченого судом не встановлено.

Також обвинувачений добровільно відшкодував потерпілій 100 000 грн, після чого потерпіла відмовилася від вимог апеляційної скарги в частині призначеного покарання.

Суд також дійшов висновку про недоведеність факту проживання загиблого з жінкою однією сім`єю, а також того, що саме на його утриманні перебували вона та її двоє дітей.

Тож суд призначив обвинуваченому 4 роки обмеження волі з позбавленням прав на 3 три роки. Вирок набирає законної сили з моменту проголошення та може бути оскаржений протягом трьох місяців з дня його проголошення.

Скриншот з вироку суду

Як повідомляв Житомир.info,21 листопада 2019 на дорозі до селища Новогуйвинське Житомирського району автомобіль на смерть збив скутериста. Тоді зіткнулися Toyota Corolla, під керуванням 31-річного жителя Житомирського району, та скутер Speed Geer, за кермом якого перебував 46-річний місцевий житель.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: суд вирок загиблий скутерист скутер ДТП прокуратура Новогуйвинське 
Матеріали по темі