Влада

Трьом студентам житомирських університетів на ІІ семестр призначили стипендії Кабміну

10 April 2024, 15:56

Уряд ухвалив розпорядження «Про призначення академічної стипендії Кабінету Міністрів України студентам закладів вищої освіти та аспірантам», яка призначається найбільш обдарованим студентам та аспірантам.

Про це 9 квітня повідомила пресслужба Міністерства освіти і науки.

«Мета розпорядження – реалізація державної молодіжної політики, спрямованої на створення найсприятливіших умов для підвищення життєвого рівня та матеріального заохочення студентської молоді. Відповідно до наданих пропозицій стипендію отримають 67 студентів та 15 аспірантів. Кандидати на отримання цієї стипендії висувалися закладами вищої освіти, за погодженими з органами студентського самоврядування, пропозиціями вчених рад», - йдеться у повідомленні.

В додатку до оприлюдненого 10 квітня розпорядження Кабміну є троє студентів університетів Житомира, які будуть отримувати державні стипендії у ІІ семестрі 2023/24 навчального року:

БИКОВСЬКИЙ Тарас Юрійович – студент Поліського національного університету;

ІСКРИЖИЦЬКА Анастасія Михайлівна – студентка Житомирського державного університету імені Івана Франка;

ТАРАСЮК Михайло Сергійович – студент Державного університету «Житомирська політехніка».

Виплата стипендій буде здійснюватися в межах стипендіального фонду закладів вищої освіти.

Аспірантів житомирських університетів серед стипендіатів КМУ немає.

Нагадаємо, академічні стипендії Кабінету міністрів на І семестр 2023/2024 навчального року також були призначені трьом студентам університетів Житомира – по одному з кожного закладу.

Як повідомляв Житомир.info, академічні стипендії Президента України на ІІ семестр 2023/2024 навчального року отримуватимуть 335 студентів, з яких шестеро – з університетів Житомира.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: стипендія КМУ студент МОН університет 
Матеріали по темі