Місто

Влада Житомира ухвалила рішення про загальноміське вшанування загиблих воїнів «хвилиною мовчання»

10 April 2024, 16:34

Виконавчий комітет Житомирської міської ради ухвалив рішення про вшанування пам’яті загиблих внаслідок збройної агресії російської федерації проти України.

Питання розглядали на позачерговому засіданні міськвиконкому 10 квітня.

«Вже три дні люди виходять (вранці) на вулицю, переважно це рідні загиблих, які віддали своє життя у цій війні проти росії. Основна їх вимога – щоб місто трошки прокинулося і згадало, що в країні йде війна», - сказав мер Сергій Сухомлин.

Рішенням виконкому влада хоче посилити увагу людей до загальнонаціональної «хвилини мовчання».

«У нас є декілька рішень, одне з них – зупинка комунального транспорту на одну хвилину о 9-й годині. Друге – ми хочемо звернутися до закладів харчування, магазинів, всіх закладів Житомира, щоб запускали цей відлік о 9-й годині, щоб людям нагадувати, що в країні йде війна. Вже домовилися з приватними операторами LED-екранів, що о 9-й годині йде відлік «хвилини мовчання». Звертаємося до всіх житомирян, щоб пам’ятали, завдяки кому ви ходите у кіно, в ресторани, і вчаться наші діти», - наголосив мер Житомира.

Зауважимо, що проєкт відповідного рішення до початку засідання виконкому не оприлюднили.


Нагадаємо, вранці 8 квітня навпроти Житомирської міської ради зібралися рідні загиблих військових, аби о 9:00 вшанувати їх пам'ять: люди заявили, що будуть виходити на акцію доки, доки місто не перестане нехтувати загальнонаціональною хвилиною мовчання.

Як повідомляв Житомир.info, президент Володимир Зеленський 16 березня 2022 року підписав указ про загальнонаціональну хвилину мовчання щоранку о 9:00 для вшанування пам’яті всіх українців, які загинули внаслідок російської збройної агресії.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: виконком хвилина мовчання Сухомлин  
Матеріали по темі