Місто

На будівництво дороги до нового реабілітаційного центру на Корбутівці виділили з бюджету Житомира 12 млн грн

11 April 2024, 17:44

Під час внесення змін до бюджету Житомирської міської територіальної громади на 2024 рік управлінню капітального будівництва виділили 11 млн 965,7 тис. грн на реконструкцію проїзду Шпаковського.

Рішення ухвалили на черговій сесії Житомирської міської ради 11 квітня 2024 року.

Зауважимо, що раніше УКБ вже замовляло проєктну документацію по об'єкту «Реконструкція проїзду Шпаковського в м. Житомирі»: 2 жовтня 2019 року уклали договір з ФОП Пославський Олександр Анатолійович на проведення проектних та вишукувальних робіт за 129 тис. 418 грн; 4 вересня 2023 року уклали договір з ФОП Пославська Інна Леонідівна виконання проектно-вишукувальних робіт (коригування) за 231 тис. 333 грн.

В коментарі Житомир.info начальник управління капітального будівництва В'ячеслав Глазунов пояснив, що майже 12 млн грн з міського бюджету виділені на будівництво дороги до реабілітаційного центру, який будує благодійний фонд «Місія в Україну».

11 квітня УКБ оприлюднило оголошення про закупівлю послуг з реконструкції проїзду Шпаковського з очікуваною вартістю 11 млн 309 тис. 342,40 грн: торги заплановані на 29 квітня, роботи мають бути виконані до 30 листопада 2024 року.

Нижче – наданий начальником УКБ проєкт майбутньої дороги:

Зауважимо, що 8 квітня пресслужба міської ради оприлюднила відео про завершальні роботи в унікальному медико-соціальному реабілітаційному центрі, який планують відкрити 1 червня цього року.

«Там проходитимуть реабілітацію дітки з інвалідністю. Щорічно майже тисяча дітлахів зможе отримати таку допомогу. Зводиться центр за рахунок коштів меценатів «Місія в Україну». Місто ж допоможе центру та його пацієнтам з дорогою, яка поки що через складний рельєф відсутня», - зазначалося у повідомленні.

Нагадаємо, станом на жовтень 2021 року на будівництві реабілітаційного центру на Корбутівці був зроблений фундамент і частина перекриттів, до кінця року планували звести коробку і зробити покрівлю.

Як повідомляв Житомир.info, у лютому 2020 прокуратура через суд домоглася скасування рішення Житомирської міської ради, яким у 2016 році Міжнародному благодійному фонду «Місія в України» дали земельну ділянку на Корбутівці для будівництва реабілітаційного центру. Однак, на сесії міської ради 31 жовтня 2019 року ухвалили рішення, яким з благодійним фондом «Місія в Україну» уклали новий договір суперфіцію терміном на 3 роки на цю ж ділянку площею 1 га. Майже через півтора року після рішення сесії прокуратура знову звернулася до суду. Навесні 2020 року благодійний фонд «Місія в Україну» почав будівництво: вартість проєкту становила 81 млн грн, кошти надавали спонсори. 28 квітня 2021 журналістам показали на якому етапі будівництво реабілітаційного центру про проїзду Шпаковському, 15.

На позачерговій сесії міської ради 17 травня 2021 року Міжнародному благодійному фонду «Місія в Україну» в оренду на 5 років передали земельну ділянку площею 1 га за адресою: проїзд Шпаковський, 15, орендна плата за користування земельною ділянкою – 57 тис. 571 грн 87 коп. на рік. 28 травня цього ж року суд закрив провадження у справі за позовом Житомирської окружної прокуратури до Житомирської міської ради та Міжнародного благодійного фонду «Місія в Україну» за клопотанням позивача «у зв’язку з відсутністю предмету спору».

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: дорога УКБ Місія в Україну реабілітаційний центр будівництво Корбутівка Глазунов 
Матеріали по темі