Місто

Прокуратура відмовилася від позову щодо земельної ділянці на околиці Житомира, де будують реабілітаційний центр

7 June 2021, 13:21

Суд закрив провадження у справі за позовом Житомирської окружної прокуратури до Житомирської міської ради та Міжнародного благодійного фонду «Місія в Україну» щодо повернення громаді міста земельної ділянки на Корбутівці.

Відповідна ухвала Господарського суду Житомирської області від 28 травня 2021 року оприлюднена в Єдиному державному реєстрі судових рішень і набрала законної сили в день ухвалення.

Нагадаємо, у лютому 2020 році прокуратура через суд домоглася скасування рішення Житомирської міської ради, яким у 2016 році Міжнародному благодійному фонду «Місія в України» дали земельну ділянку на Корбутівці для будівництва реабілітаційного центру – 1 га за адресою проїзд Шпаковський, 15. Однак, на сесії міської ради 31 жовтня 2019 року ухвалили рішення, яким з благодійним фондом «Місія в Україну» уклали новий договір суперфіцію терміном на 3 роки на цю ж ділянку площею 1 га. Майже через півтора року після рішення сесії прокуратура знову звернулася до суду щодо повернення землі громаді міста. На позачерговій сесії міської ради 17 травня 2021 року Міжнародному благодійному фонду «Місія в Україну» в оренду на 5 років передали земельну ділянку площею 1 га за адресою: проїзд Шпаковський, 15, орендна плата за користування земельною ділянкою – 57 тис. 571 грн 87 коп. на рік.

Скріншот з ухвали суду від 28.05.2021 р.

Як повідомляв Житомир.info, в 2020 році благодійний фонд «Місія в Україну» почав будувати медико-соціальний реабілітаційний центр для дітей з інвалідністю за адресою проїзд Шпаковський, 15: вартість проєкту – 81 млн грн, кошти надають інвестори, завершити будівництво планують наприкінці 2022 року.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: Місія в Україну прокуратура суд земля корбутівка реабілітаційний центр  
Матеріали по темі