Події

Від початку року у Житомирській області сталися майже три сотні пожеж в екосистемах

14 April 2024, 10:32

Станом на 13 квітня у природних екосистемах сталися майже 300 пожеж, вогнем пройдено понад 238 га територій Житомирської області.

Про це 13 квітня повідомила пресслужба ГУ ДСНС України у Житомирській області.

«Тепла погода принесла збільшення статистики загорянь в екосистемах регіону. Станом на суботній ранок вже виникла 291 пожежа у природних екосистемах, вогнем пройдено понад 238 га територій області. Лише за добу, що минула, сталося 11 таких пожеж. Пожежі виникли на території Коростенського та Житомирського районів. Загалом за добу вогнем пройдено понад 6 га сухої трави. Людський фактор – загальна причина виникнення таких пожеж у цей період! Адже займається через спалювання сміття, минулорічного сухостою чи необережне поводження з вогнем. А суха та вітряна погода сприяють миттєвому розповсюдженню. Через що такі пожежі вкрай важко гасити і вони часто набувають масштабних розмірів та можуть спричинити тяжкі й трагічні наслідки», - йдеться у повідомленні.

У ДСНС закликають усіх мешканців не провокувати пожежі у природних екосистемах! Також нагадують, що відповідно до статті 77-1 кодексу України про адміністративні правопорушення за самовільне спалювання сухої трави, опалого листя та інших рослинних залишків передбачена адміністративна відповідальність. Громадянам загрожує штраф, розміром від 3 060 до 6 120 грн, а для посадових осіб – від 15 300 до 21 420 грн.

Нагадаємо, 9 квітня працівники ДСНС показали як проводять профілактичні рейди за допомогою дронів.

Як повідомляв Житомир.info, станом на 7 квітня 2024 року в екосистемах ліквідовано від початку року 233 пожежі.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: ДСНС пожежа рятувальник суха трава сухостій екосистема статистика 
Матеріали по темі