Події

Методистка викрала з житомирського ліцею 14 ноутбуків та заклала їх в ломбард, жінку судитимуть

15 April 2024, 10:22

У Житомирі судитимуть працівницю навчального закладу за привласнення техніки на майже 190 тисяч гривень.

Про це 15 квітня повідомила пресслужба Житомирського районного управління поліції.

«Слідчі Житомирського районного управління поліції завершили досудове розслідування кримінальних діянь, вчинених методисткою одного з ліцеїв міста. Жінка привласнила та розпорядилася ноутбуками, що перебували на балансі навчального закладу. Слідчі встановили, що 53-річна житомирянка, будучи матеріально відповідальною особою, упродовж двох місяців виносила з приміщення навчального закладу ввірену їй комп’ютерну техніку. З’ясовано, що жінка закладала привласнене майно у ломбардах, а отримані кошти витрачала на погашення раніше отриманих кредитів», - йдеться у повідомленні.

Адміністрація навчального закладу виявила нестачу 14 вартісних ноутбуків у березні, під час проведення чергової інвентаризації. Після цього керівник звернувся до правоохоронців.

Виявилося, що вже ексметодистка реалізувала не лише ввірену їй техніку, а й скористалася ґаджетом колеги. Жінка взяла ноутбук у тимчасове користування, нібито для роботи зі складнішим програмним забезпеченням, однак в обумовлений час його не повернула, натомість знову віднесла до ломбарду.

Загальна сума збитку, спричиненого навчальному закладу, перевищує 188 тисяч гривень.

Жінка визнала свою провину в учиненому, поліцейські вилучили все реалізоване нею майно.

Відтак слідчі Житомирського районного управління поліції інкримінували фігурантці вчинення кримінальних правопорушень, передбачених ч. 4 ст. 191 (Привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем) та ч. 2 ст. 190 (Шахрайство) КК України.

Днями обвинувальний акт у провадженні було скеровано до суду.

За вчинене обвинуваченій загрожує позбавлення волі на строк від 5 до 8 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років.

Нагадаємо, 26 березня Житомирське районне управління поліції повідомило про те, що чоловік викрав пів сотні декоративних дерев з господарства у Станишівській громаді.

Як повідомляв Житомир.info, 3 січня 2024 року пресслужба Житомирської обласної прокуратури повідомила про те, що на Житомирщині колишнього слідчого поліції підозрюють у привласненні майже пів мільйона гривень речових доказів. Це сталося у березні 2023 року, при затриманні місцевого жителя за підозрою у незаконному збуті наркотичних засобів. Тоді, під час обшуку, слідчий вилучив у чоловіка готівку на загальну суму майже пів мільйона гривень. 5 квітня 2024 року пресслужба Житомирської обласної прокуратури повідомила, що чоловіка судитимуть.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: поліція ліцей методистка ноутбук ломбард крадіжка 
Матеріали по темі