Влада

Житомирський ТЦК пропонує вибір військовозобов'язаним з 25 років: контракт або навчання у військовому закладі

15 April 2024, 14:24

Військовозобов'язані з 25 років мають вибір: йти на контракт або на навчання у військовий виш.

Про це 14 квітня повідомляє Житомирський обласний територіальний центр комплектування та соціальної підтримки (ТЦК та СП).

«2 квітня президент України Володимир Зеленський підписав закон «Про внесення змін до Закону України «Про військовий обов’язок і військову службу». Відтепер призовний вік знижено до 25 років. З набранням чинності вищезазначеним Законом України територіальними центрами комплектування буде здійснюватися виклик громадян, які перебували на військовому обліку призовників та досягли 25-річного віку для уточнення облікових даних, проходження медичного огляду та оформлення відповідних військово-облікових документів. Якщо 25-річний призовник буде визнаний придатним до служби, він матиме можливість обрати між службою за контрактом та навчанням у військовому виші», - йдеться у повідомленні.

В ТЦК наголошують, що переваги служби за контрактом – військовозобов’язаний сам може обрати собі фах у війську та частину для проходження служби.

«Усіх відібраних кандидатів на військову службу за контрактом, як і мобілізованих, після проходження військово-лікарської комісії та оформлення документів направляють до навчальних центрів для проходження загальновійськової підготовки та підготовки за спеціальністю. А вже звідти військовослужбовець потрапляє до військової частини, з якою підписав контракт», - зазначається у повідомленні.

Водночас навчання у військовому виші дає змогу отримати безкоштовну вищу освіту за спеціальностями, які також є популярними та високооплачувані і у мирному житті.

Перелік військових навчальних закладів дивіться тут


Нагадаємо, в січні цього року представник Житомирського обласного ТЦК та СП розповідав, що військові спеціальності набувають популярності серед житомирських абітурієнтів.

Як повідомляв Житомир.info, 2 квітня 2024 року президент України Володимир Зеленський підписав закон про зменшення віку для мобілізації з 27 до 25 років. У Житомирській міській громаді під дію нового закону підпадають майже 2 тисячі чоловіків, які за оповіщенням ТЦК проходитимуть медичні огляди для визначення придатність до військової служби.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: мобілізація ТЦК контракт навчання військовий інститут ТЦК та СП 
Матеріали по темі