Суспільство

За випалювання трави та порушення пожежної безпеки в лісах Житомирської області винуватці сплатять понад 90 тис. грн штрафу

24 May 2024, 17:24

Від початку року у Житомирській області зафіксували 349 випадків пожеж в екосистемах на площі понад 278 га.

Про це 24 травня повідомила пресслужба Державної екологічної інспекції Поліського округу.

«Щороку під час пожежонебезпечного періоду Екоінспекцією Поліського округу посилюються заходи щодо запобігання та протидії масовим пожежам в лісових масивах, на торфовищах, спричинених випалюванням сухої трави, залишків рослинності та побутових відходів у населених пунктах і землях сільськогосподарського призначення. З початку року на території Житомирської області, згідно даних ГУ ДСНС України у Житомирській області (станом на 22.05.2024) зафіксовано 349 випадків пожеж в екосистемах на площі понад 278 га, з яких понад 14 га - це пожежі в лісових масивах, 7,2 га - займання на торфополях та понад 256,72 га площі вигоріло внаслідок спалювання сухої трави, чагарників та сміття», - йдеться у повідомленні.

Фахівцями Інспекції на території Житомирської області з початку року виявлено 53 порушення вимог пожежної безпеки. На порушників природоохоронного законодавства складено 50 протоколів за ст. 77 КУпАП (Порушення вимог пожежної безпеки в лісах) та накладено адміністративні стягнення у вигляді штрафу на загальну суму понад 82 тис. грн.

3 протоколи складено за ст. 77-1 КУпАП (Випалювання стерні, луків, пасовищ, рослинності або її залишків та опалого листя на землях сільськогосподарського призначення, тощо), сума накладених штрафів – понад 9 тис. грн.

Нагадаємо, 6 травня у Оліївській громаді інспектори з охорони навколишнього природного середовища виявили палія сухостою, порушник сплатить штраф понад 3 тис. грн..

Як повідомляв Житомир.info, станом на 10 квітня 2024 року від початку року палії сухої трави у Житомирській області заплатили понад 32 тис. грн штрафу.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: екологи екоінспекція штраф палій суха трава ліс статистика 
Матеріали по темі