Суспільство

Скільки пільговиків вступило до житомирських університетів?

29 July 2008, 09:16

„Як відбувався прийом документів та конкурс сертифікатів?, -відповідали у прес-центрі представники громадських організацій зокрема від Житомирської області –МГО «Школа рівних можливостей» Олена. Остапчук , Житомирського центру молодіжних ініціатив Олександр Чернюк

Ситуаціяу Житомирі така: серед майбутніх студентів ЖДТУ вступають вперше 90%, вдруге – відповідно 10%. В ЖДАУ вступають вперше 94%, вдруге – 5,4%, більш як вдруге – 0,6% опитаних.

Більш як половина (60%) абітурієнтів Технологічного університету – жителі міста Житомира, і лише 40% – приїжджі з Житомирської області.

Серед абітурієнтів Агроекологічного університету ці показники закономірно інші: 55,9% –  сільська молодь з Житомирської області, 6,3% – приїжджа молодь з інших областей України, лише 37,7% – жителі міста Житомира Результати показали, що в ЖДТУ у 5,2% (9 з 170) опитаних абітурієнтів у прийнятті документів було відмовлено. Причинами відмови стала, у переважній більшості, некомплектність документів (8 з 9 випадків), а також відсутність сертифіката (1 випадок).

В ЖДАУ документи прийнято у 100% опитаних абітурієнтів

Поряд з цим, 8,82 % опитаних абітурієнтів подавали до приймальної комісії документи, що підтверджують їх пільговий статус. Серед абітурієнтів ЖДАУ цей показник становить 14,5%. В ЖДУ ім. І. Франка цей показник ще менший на більш як 3,3 тисячі поданих заяв близько 80 "пільговиків".

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі