Суспільство

Специально для военного парада на Крещатике технику ремонтировали в Житомире .Фото

8 August 2008, 16:52

Столиця готується до урочистого параду на День Незалежності. Востаннє кияни та гості міста бачили військову міць української армії - сім років тому. В цьому році на парад вийдуть 144 одиниці наземної техніки та ще 30 повітряної. А поки що учасники дійства проводять останні репетиції.

6 тисяч людей, 144 одиниці військової техніки у складі механізованої частини. 30 літальних апаратів частина з яких розвиватиме швидкість над центром столиці до 600 км на годину. Уже за тиждень уся ця техніка з Білої церкви вирушатиме до столиці.

Самохідна артилерійська установка важить 42 тони. Максимальна дальність стрільби - 24 кілометри. До Києва ці гусеничні машини перевозитимуть спеціальними тягачами на залізниці. Кінцева зупинка - станція Київ-Петрівка. Колісна ж техніка, вирушатиме з Білоцерківського району на Хрещатик самостійно. У Міноборони кажуть, усі машини, що братимуть участь у параді, - оновлені та модернізовані.

Сергій Кириченко, генерал-полковник, начальник генерального штабу Збройних Сил України
Все те що є у Збройних силах і все те що можна вивезти на Хрещатик, намагались його показати. А що краще що гірше, краще те що вже підлягало модернізації те що десь уже українські виробництва вклали свої думки в розвиток цієї техніки.
     Бойові піхотні машини спеціально до параду ремонтували на заводах Харкова та Житомира. І навіть закупили нові крази. 24 серпня Хрещатиком можна буде побачити техніку майже усіх видів військ. Зокрема, бронетранспортери та бойові машини піхоти, танки Т-64 та БМ «Булат». В повітря піднімуться 30 літаків та гелікоптерів.

Костянтин Саділов, начальник відділу управління прес-служби Міністерства оборони України
Вертолітники які будуть пролітати над Хрещатиком, над майданом, над Києвом - це ті екіпажі, які буквально ще тиждень тому брали участь у ліквідації наслідків повені на Закарпатті на Прикарпатті і на Буковині.

Важка військова техніка, запевняють у Міноборони, не пошкодить київського асфальту. Адже перекриття Хрещатика спокійно можуть витримати масу понад 40 тон. До того усі машини взують у спеціальні гумові накладки. Літаки ж рухатимуться на висоті півтисячі метрів. Зі швидкістю не більше 600 кілометрів на годину, хоча бойові можливості такої бомбардувальної авіації втричі більші. Особливих маневрів та фігур вищого пілотажу над Хрещатиком не буде - задля безпеки.

Юрій Єхануров, міністр оборони України
Країна яка ще будується, вона ще зовсім молода, державні інституції повинні демонструвати свою роботу.

Востаннє, військовий парад на Майдані проходив 2001 року. Тоді, на 10-річницю Незалежності Хрещатиком проїхало удвічі більше техніки. Цьогорічне дійство, за приблизними підрахунками, коштуватиме Збройним Силам близько 75 мільйонів гривень.

http://www.kievtv.com.ua/

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі