Суспільство

День города Бердичев отпразнует эксклюзивно. ФОТО

13 August 2008, 18:12

Надовго мають запам'ятати бердичівляни цьогорічне святкування дня міста — сподіваються у відділі культури. Перш за все тим, що воно відбудеться не у центрі, як зазвичай, а на Шандорі. Поки тут саме лише поле і трава у пояс, а 23-24 серпня буде луна-парк, два містечка батутів, велика сцена, зірки естради і повно різних розваг.

Олена Петрівська, начальник відділу культури: “Декілька останніх років людей на свято приходить все більше і більше, причому сім'ями. Ми хочемо, щоб свята були сімейними, люди могли реалізувати себе .”

На Шандорі проведуть цілий комплекс робіт. Підведуть електроенергію, повісять ліхтарі. Торгувати на стадіоні захотіло 14 підприємців. Свої місця вони облаштують столиками та великими парасолями. Можна прийти на поле і зі своїм покривалом та сховатися у затінку дерев біля річки.

Олена Петрівська, начальник відділу культури: “Передбачена охорона водойми двома рятувальними службами. Територія буде освітлюватися. Рух транспорту перекриють. Для зручності мешканців маршрути громадського транспорту буде продовжено сюди”.

Програма заходів на свято міста та День незалежності має бути насиченою. У суботу вранці відкриють пам'ятник Сергію Танадайчуку, а у музеї історії міста пройде виставка витинанок.

Народні гуляння на Шандорі розпочнуться пообіді. Луна-парк, батути та об'єкти торгівлі працюватимуть зранку. Традиційно проходитимуть спортивні заходи та різні концерти місцевих талантів. Серед новинок - “Веселі старти” між представниками засобів масової інформації та працівниками виконавчого комітету. Але усіх святкових козирів організатори не відкривають.

Олена Петрівська, начальник відділу культури: “Багато забав ми підготували для молоді, людей середнього і старшого віку. Учасниками свята стануть малюки і люди, яким 100 і більше років. Ми проведемо перегони малюків, гламурні перегони на підборах, конкурс огірка та шоу вареників”.

У неділю, 24 серпня, очікують на приїзд і виступ Анатолія Залевського. На фінальному концерті бердичівлян привітає “Танок на майдані Конго”.

Інна Кирилюк, художній керівник МПК ім О. Шабельника: “Вперше бердичівляни побачать лазерно-світлове шоу і вогняне шоу театру вогню “Фантом”.

Бюджет свята поки не розголошують. Частину коштів на гуляння виділили із міського бюджету, інші — спонсори. Якщо все вдасться, кажуть організатори, то і наступний День міста проведуть на Шандорі.

Автор Юлія Крук

http://www.trkvik.tv/

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі