Суспільство

Пожарного из Бердичева Олега Сыча президент наградил орденом «За мужество». Посмертно

21 August 2008, 10:01

Своим указом от 20 августа Президент Украины Виктор Ющенко наградил посмертно орденом «За мужество» СЫЧА Олега Анатольевича (посмертно) - старшого пожарного 9 самостоятельной государственной пожарной части города Бердичева Житомирской области.

Ризик – головна риса професії вогнеборця. Обираючи її чоловіки розуміють, що відтепер їхнє життя йтиме як по лезу ножа, проте це нікого з них не зупиняє. Адже вони ідуть у вогонь заради нашого спокою та добробуту. На жаль, ціна ризику - життя самих рятувальників. За 22 роки вісім вогнеборців загинули, виконуючи свої професійні обов’язки. Четверо - безпосередньо під час гасіння пожежі.

Один з них - 36-річний старший пожежний Олег Сич. 22 жовтня минулого року було останнє чергування в його житті. На пункт зв’язку СДПЧ-9 м. Бердичева надійшло повідомлення про пожежу в приватній лазні. Олег у складі ланки газодимозахисної служби проводив розвідку у будівлі. Зворотній шлях лежав через вузький коридор. Як найдосвідченішій, Олег йшов останнім у ланці. Але, волею долі лазня стала пасткою для нього. Вже на виході він упав та зверху на нього звалилися металеві конструкції. Коли колеги витягнули його на повітря, було вже запізно – чоловік задихнувся.

Жінка стала вдовою, двоє дітей залишись без батька…

Він був чудовою людиною, - з болем у серці згадують про нього колеги з МНС. - У вільний від роботи час захоплювався сільським господарством. Для своєї родини власноруч звів будинок. У пожежну охорону прийшов одразу після армії та прослужив тут 15 років. Рятувальники допомагають дружині та не забувають Олега Сича. 19 грудня у День святого Миколая, коли еменесівці вручали подарунки дітям загиблих героїв, донька Олега не витримала та зі сльозами на очах сказала: «Якби ви лише знали, як мені важко без батька». А 19 серпня у його 4-х річного сина день народження. У цей день рятувальники вирішили зробити сюрприз – подарувати велосипед – мрію хлопчика, яку так і не встиг втілити в життя його рідний батько

Щороку 22 серпня працівники Головного управління МНС в області проводять заходи по вшануванню колег. Цей рік не виключення – День пам’яті розпочнеться молебнем по загиблим героям. Поминальні свічі запалять їх рідні, близькі, а також рятувальники, яким випало йти з ними поруч по життю. Кожна родина отримає посильну фінансову допомогу від благодійного фонду «Пожежні Чорнобиля». А керівництво підрозділів МНС, де свого часу працювали загиблі, вирішуватимуть нагальні соціально-побутові проблеми, з якими стикаються сьогодні рідні героїв.

Ірина Романюк,  прес-служба ГУ МНС в Житомирській області.

 

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі